SØVN UDEN AT VÅGNE – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
TANKESTRØMME: GIDER SIMPELTHEN IKKE MERE

SØVN UDEN AT VÅGNE

soveigennemsignemorkebergsjostrom-2 signemorkebergsjostrom-4 signemorkebergsjostrom-5 signemorkebergsjostrom-1

 Nu jinxer jeg det sikkert ved at skrive om det, men jeg siger det alligevel: Kærlighedsvæsnet sover fuldstændig igennem! Jeg har kun ændret en lille bitte ting og de sidste mange nætter har hun sovet fra kl. 19.00-07.15/08.00. Uden at vågne! Jeg kan simpelthen ikke få armene ned! Det er utroligt, hvordan mennesker kan fungere med minus på søvn kontoen i 16 mdr + ( preggo-periodens søvnløse nætter ).  Men vi har klaret det og endelig.. Vi får vi vores skønhedsøvn! Yes!!!

Mommy life – Et finurligt eventyr i mellem træthed og en lykkerus!
Én sætning, jeg skrev for over 1 år siden. Vi alle ved, at de kære små ikke sover så længe af gangen. Opvågninger, mareridt, natamninger og minus på søvnkontoen, er bare et lod som småbørns forældre. Et lod, som hurtigt bliver opvejet af kys, kram, charme og kærlighed. Faktisk har de skæve dage med en søvn-tyv ikke altid været så forfærdelige og kroppen vender sig på mærkværdigvis at mangle søvn. Måske er det blot fordi jeg er alenemor. Men syntes det værste ved de hårde nætter, var egentlig at vide jeg skulle være på hele dagen efter. Der var ingen magiske hænder, til blot et øjeblik at tag over. Vi alle ved, at et træt barn ikke altid er det nemmeste barn. På de dage, lærte jeg hurtigt, at sove til middag sammen med Kærlighedsvæsnet. Det fungerede da! Nu er hun for måneder tilbage startet vuggestue. Nætterne hvor hun er en natteravn, er blevet mindre og mindre. Måske handler dét blot om at ændre små ting? Søvn fylder meget hos os, småbørns mødre. Vi bliver glade med en snert af misundelse, når pædagogerne fortæller om hvordan de blot ligger vores barn og de sover, ind i mellem hele 3 timers lur! Ved ikke med jer, men det er dælme en umulighed i vores hjem.

Well.. Søvn uden at vågne! Jeg var lidt inde på det, for et øjeblik siden. Måske handler det om at ændre små ting? Jeg købte en fin natlampe til Kærlighedsvæsnet, i håb om den ville give hende lidt tryghed. Hun elsker den! Men til det formål, som jeg havde for øje, virkede den slet ikke. Nu har vi fået os en skøn rutine. Efter aftensmad, ryger hun direkte i bad. Badet gør kroppen, så dejlig varm og afslappet. Når hun er kommet i nattøjet, fået amning, børstet tænder og egentlig er klar til seng. Vælger hun 2-3 bøger, som vi læser uddrag fra, mens vi sammen sidder i stolen på hendes værelse. Når hun kommer over i sengen, flytter hun rundt på hendes bamser, tænder natlampen og mosler en del rundt inden hun falder til ro. Det er en process på ca. 40-60 min, fra når vi lukker døren, læser og til hun sover. Lang tid? Ja, men det er faktisk hyggeligt og fyldt med nærvær.

En lille bitte ting, som jeg har ændret. Den ene ting som giver hende søvn uden at vågne. Jeg har fjernet natamningen og morgenamningen, som normalt lå kl.05.00. At undvære dén tår mælk, har virkelig gjort meget for hende og jeg. På magisk vis, sover nu vi begge igennem. Havde jeg vidst hvor stor en ændring, at det ville give, havde jeg gjort det for længe siden. I min mor-process, blev jeg meget klar på, at jeg ville fortsætte med at amme mit barn. Det er pisse tryghedsskabende og giver hende så enormt mange gode ting med på livets vej. Jeg ammer derfor stadig inden hun sover, og når hun beder om det. Det er vigtigt for mig, at hun selv siger fra. Men det er også vigtigt for mig, at hun får dækket sit søvn behov. Et veludhvilet barn, er et gladere barn!

Måske kan det give dig, lidt inspiration til at ændre nogle små ting?

above-copenhagen-lookbook-released12

5 kommentarer

 • Åh ja, det er så dejligt med en hel nat søvn! Og nogle gange er det bare små ting der skal til. Sov godt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hvordan stoppede du med amningen om natten?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg blev opereret akut sidste mandag, min far har været så skønt at være her. Og har endda taget nætterne. Dén første nat, ville han ikke vække mig og hun vågnede selvfølgelig klokken 05.00, men han vuggede hende hurtigt i søvn uden gråd og hun sov videre til kl.08.00 ( SAY WHAAAT ). Vi blev enige om at han skulle fortsætte og nu hvor jeg er på benene har jeg fortsat hvor han slap. Jeg tror faktisk ikke det havde lykkes, uden hjælp. Men er godt nok glad for det nu! Hun sover også kun 1,5 times tid i løbet af dagen nu. Det fungere simpelthen så godt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Herhjemme blev natamningerne fjernet på samme måde – fordi jeg havde influenza overtog min kæreste tre nætter og derefter ingen natamning:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh Camilla det er simpelthen også en skøn løsning! Og det virker <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TANKESTRØMME: GIDER SIMPELTHEN IKKE MERE