GUIDE TIL BØRNE FOTOGRAFI – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
SE MOR MINE FØDDER

GUIDE TIL BØRNE FOTOGRAFI

guidetilbornefoto

Sophisen kan du sidde liiiii her, mor skal lige skyde et billede af dig.” En sætning Kærlighedsvæsnet hører ret tit. Det kan til tider være hårdt, at være datter af en fotograf og det er da heller ikke uden sved på min pande at billederne kommer i hus. Heldigvis, er det oftes nemt og lige til. Og jeg kan få delt mine billeder og tanker med jer.

Flere af jer har efterspurgt nogle mere fotografiske indlæg. Og som noget nyt, vil jeg begynde at dele ud af mine små tips og tricks, til de forskellige fotografiske vinkler jeg arbejder med her på bloggen. Med alt det seneste baby-spam, ligger det lige til højre benet at dele en begynder guide til børne fotografi og styling. Så du kan tag pisse lækre billeder af din egen guldklump, uden du behøver at fræse afsted til en professionel fotograf 😉 Vi mødre elsker trods alt billeder af vores kærlighedsvæsner!

Før vi starter. En bekendt kontaktede mig forleden dag, for at få råd til hvilke kamera han skulle købe. Han er familie far og behovet er til billeder af hans børn og lidt ferie-billeder. Jeg vil give dig det samme råd, som ham. Køb et Olympus pen e-pl7, det er et udemærket kamera til dét behov. Det er ikke svært at hitte ud af og billederne kan overføres direkte til din mobil. Smart. Jeg bruger ind imellem selv kameraet til blog-event og andre sociale sammenhæng. Hvis du i forvejen har et spejlreflekskamera, så vil jeg anbefale at købe et 50 mm objektiv. For Canon er Canon 50mm f/1.8 både økonomisk overskueligt og faktisk et enormt godt objektiv!

#STYLING

Før du sætter dit lille væsen ind foran kameraet, så er det yderst vigtigt at stylingen skal være klar og at du har tjekket lys på kameraet. Et barn er bestemt ikke tålmodigt, så vær velforberedt! Jeg har leget typisk med disse 2 opsætninger, da jeg elsker enkelheden. Den simple opsætning, som blot enkle accessories og en simple hvid væg, som de fleste af os har. Jeg elsker de rene linjer og det naturlige lys.

densimpleopsaetning

Den stylede opsætning, kræver lidt mere forarbejde. Først skal du skabe en legende univers, som vil gøre sig godt på billeder. Her er det en god ide, at test skyde lidt, for at se hvad der fungere bedst på dit billede. Brug endelig både væggen til pynt, slukkede lamper og dit barns legetøj, det kan virkelig blive cute! Den stylede opsætning, giver enormt meget liv til billedet og er virkelig med til at skabe et børne univers.

denstyledeopsaetning

#FOTOGRAFI

Når du har stylet, så skal du tjekke lyset. Det gør du ved at skyde nogle billeder, dernæst tjekke dem på displayet. Det er altid en god ide at kører manuel, men hvis det er for kompliceret, så gør det som føles mest overskueligt for dig. Mine typiske indstillinger er 900-1000 i ISO, jeg elsker når der er “korn” på billederne. Blænden på 2,8 og lukketiden skurer jeg gerne op. Der er meget stor forskel på kamera og især hvor høj ISO’en kan komme op, før det bliver FOR “kornet”. Prøv dig frem, inden du hiver dit søde barn som model. Når du er klar, så er det blot at sætte dit barn hvor du ønsker han / hun skal sidde. Nu skal du være en menneskelig tornado! Der går ikke lang tid før dit barn ikke gider at charme dit kamera længere 😉

EFTER-REDIGERING ER ALTID EN GOD IDE

Jeg er super glad for både Photoshop og Lightroom, som begge kan findes igennem Adobe creative cloud. Men igen, jeg arbejder også med programmerne til dagligt. Hvis jeg skal anbefale dig et redigerings program, vil det være Lightroom. Det er nemt at finde rundt i og kan meget fint retouche billeder. Det er dette program, de fleste bloggere bruger og der findes enormt mange guides på youtube. Har fundet lidt her.
Hvis du lige vil prøve programmet inden, kan du finde 30 dages gratis testing lige her.

Håber du kan bruge min guide og få skudt nogle virkelig lækre billeder!

above-copenhagen-lookbook-released12

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SE MOR MINE FØDDER