UPDATE PÅ LIVET OG HVERDAGENS MOR-UDFORDRINGER – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
LIRUMLARUMLEG + RABATKODE 20% PÅ ALT

UPDATE PÅ LIVET OG HVERDAGENS MOR-UDFORDRINGER

Indlægget indeholder affiliate links!

signemorkebergsjostromkobenhavn-2

I går sneede det i København og imorgen stikker vi sgu af! En tur i sydens skønne varme, er virkelig overskuelig og yderst tiltrængt! Kan slet ikke få armene ned, jeg glæder mig helt vildt til at komme ud og opleve en bid af verden, igen. Det føles utrolig lang tid siden at jeg har gjort det. Faktisk har jeg ikke haft min popo solidt plantet i et flysæde siden vores rejse til USA i 2015. Det var vel og mærket også på den tur, kærlighedsvæsnet blev skabt  – en vaskeægte L.A baby 😉  Nu er det også første rejse kærlighedsvæsnet skal på. Det har dælme stresset mig, det er en jungle i sig selv at hitte ud af hvad man skal have med. Virkelig! Bleer, skal man tag sine egne med eller købe? Hvad med baby-bestik, kopper og tallerkener eller hvad med baby badekar? Gode ting til flyve-turen? Krydser fingre for jeg har valgt rigtigt, eller må jeg lære det på den hårde måde 😉 Min rejse-liste skal jeg nok ( snart ) deler i et mere overkommeligt indlæg! Nu glæder jeg mig bare til en uges fuldstændig afslapning på et overdrevet lækkert hotel med den vildeste hav-udsigt! Hvis du er nysgerrig, så læs mere her!

Idag deler jeg en lille update på livet og hverdagens mor-udfordringer. Vi kan ikke komme uden om at vi allesamme har dem, udfordringerne!  Her er min den manglende vuggestueplads og livet som selvstændig mor, to ting som bestemt ikke går hånd i hånd med hinanden. Allerede den sidste sætning kan give enhver mor sved på panden ik? Den konstante dårlige samvittighed, over at indrage min kære pensionerede far til faste morfar-dage. Og ikke mindst at forsøge at arbejde i samme lejlighed som min datter, uden at føle jeg fravælger hende frem for arbejde. Shit det trækker tænder ud ind i mellem! Vel og mærket er jeg begyndt at arbejde de par timer hun sover om aften, før mit eget hoved rammer hovedpuden. Den konstante dårlige samvittighed nager simpelthen i mit mor-hjerte! Det er selvfølgelig klart, at hun søger mig når jeg er tilstede. Misforstå mig ikke, jeg elsker det og nægter simpelthen at afvise hende. Men det betyder også at det er fuldstændig umuligt, at få lavet dagens arbejde. Mit “nye” kontor er derfor i øjeblikket den nærmeste kaffebar! Åh kære vuggestueplads, gider du skynde dig lidt?! Jeg skulle bare have skrevet hende op til vuggestue kort tid efter hun blev født, og ikke havde ventet inden de 4 mdr! Det er bestemt én af de ting jeg inderligt gerne ville have vidst inden jeg blev mor. Stupid me!!!

Nu er jeg temmelig vild med lister, de er sgu så overskuelige og lige til.
Så lad mig da lige komme med en lille top 5 over hverdagens mor-udfordringer her.

 1. Manglende vuggestueplads. Hvilket er klart den støreste udfordring!
 2. Kærlighedsvæsnet er ved at få en tand, hvilket betyder nattesøvnen har været en udfordring de sidste par dage. Well det går i sig selv igen 😉
 3. Vi er igang med at lære at selv spise med ske og gaffel. Det går forrygende, det meste af tiden. Oprydningen efter kan være et projekt i sig selv med et træt barn. Det er med tungen lige i munden.
 4. Medicin hver aften. Det føles som det vildeste overgreb, hun er ikke vild med at få sprøjten ind i munden. Det ser ikke ud til hverken at smage dejligt eller være specielt rart. Av en udfordring!
 5. Øllebrød. Hele påsken var det umuligt for mig at finde øllegrød, som hun spiser med velbehag hver morgen. Jeg troede jeg havde en ekstra stående i skabet – tog fejl. Det bed mig i numsen!

 Kom endelig med dine største udfordringer!

above-copenhagen-lookbook-released12

6 kommentarer

 • Anne

  Har du ringet til pladsanvisningen?
  Du ville fã den samme plads, selv om du havde skrevet hende op før de 4 mdr., som de andre også skriver. Tro mig, jeg er 100% inde i reglerne. Hvis du kan se, at andre har fået en plads, som står højere på listen, kan det fx være pga søskende-garantien.
  Vi fik heller ikke én af de 2 vi havde ønsket:( Men pga pasningsgarantien fik vi en anden tilbudt med det samme, 5 min. fra hvor vi bor. Den virker ok ind til videre. Vi får så karantæne pā 6 mdr. på de 2 vi har ønsket – men vi vil stadig rykke Ned på listen.
  Bor du ik i frb kommune? Så burde du have fået et alternativ tilbudt (kender ikke reglerne for andre kommuner…mener dog også Kbh har de samme). Ellers kunne du overveje privat dagpleje. Hvis du har sagt nej til den du har fået tilbudt, så er du I karantæne I 3 mdr.
  Mvh Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej jeg bor i Københavns kommune 🙁 Kunne være jeg skulle forsøge at ringe til dem igen! Sidst var damen temmelig kold og kunne ikke sige om jeg kom til NV, Valby eller længere væk. Men måske skulle jeg presse dem! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg er også sikker på at accentitet først er fra de er 4 mdr, du kan godt skrive dem op når de er to uger, men accentienteten vil være den samme som lige inden de er 4 mdr.

  Det der måske rykker dig tilbage på listen er hvis der kommer børn med søskendeplads.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ved det faktisk ikke, kan kun se alle dem som er før mig har skrevet op før jeg gjorder. Mens alle dem som er efter mig på listen, har skrevet op efter. Det giver lidt en følelse af listen er udfra hvornår man har skrevet sit barn op. Kan endda se nogle af dem før Soph på listen, har børn yngre end hende og har behovsdato efter hende :O

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Altså man kan ikke få anciennitet til vuggestuen før de er 4 mdr. Du kunne ikke have gjort andet, medmindre du har ventet mere end fire måneder. Til gengæld er der jo garantilisten, den kan du da benytte hvis det du virkelig har behov.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser ud til at de går efter opskrivningsdatoen, ihvertfald på ventelisterne hvor man er nummer ( X ) udfra opskrivningsdatoen. Så det skulle jeg havde gjort! Garantilisten er desværre ikke aktuelt, det er indenfor 4 km radius. Uden bil og alenemor kan det hurtigt tag en del tid at komme frem og tilbage, 2 gange om dagen i 3 år. Så vil altid anbefalde andre ikke venter til inden 4 mdr. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LIRUMLARUMLEG + RABATKODE 20% PÅ ALT