10 TING JEG VILLE ØNSKE AT JEG VIDSTE INDEN JEG BLEV MOR! – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
11 MDR

10 TING JEG VILLE ØNSKE AT JEG VIDSTE INDEN JEG BLEV MOR!

signemorkebergsjostrom-102

At blive mor vender hele livet på hoved! Et er graviditeten, mavens udvikling og alle hormonerne som løber rundt i kroppen. Personligt følte jeg mig selv om en omvandrende atombombe, tude-marie og en tyk malkeko! Men man skal pludselig også forholde sig til hospitalsbesøg og en ekstrem bygge-rede trang. Jeg købte, solgte og renoverede lejlighed som højgravid. Hvad i al verden tænkte jeg dog på!! Preggo-skør-hed længe leve! Alle de følelser som forgår i os kvinder, alt i mens mange mænd ser mere eller mindre måbende til mens vi både græder over reklamer og bliver turbo-klar til barnets ankomst. Set tilbage på livet som før og under graviditeten, var der egentlig så mange ting jeg inderligt gerne ville have vidst. I håbet på at hjælpe dig med på vejen, har jeg forsøgt at lave en liste over de ting jeg ville ønske at jeg vidste inden jeg blev mor!

1. Find den mand, som vil holde din hånd igennem det sure som søde. Alt andet lige, det er altså nemmere at være to!
2. Skriv dit barn op til vuggestue i dagene efter barnet ankomst. Trods kommunerne anbefaler det inden 4 mdr, så går de efter opskrivningsdato. Vil du være sikret en plads, så lad vær med at gør som jeg! Skriv op med det samme og besøg gerne vuggestuer inden du føder!
3. Lad vær med at køb og renovere lejlighed i månederne op til din fødsel. Trods det måske virker som en super god ide i øjeblikket, så er det simpelthen uudholdeligt hvis deadlinen ikke overholdes. Sprugte mig selv flere gange om alle håndværkere mon var upålidelige og utilregnelige idioiter.
4. Køb kun virkelig nødvendige ting. Barnet vil sove i din / jeres seng. Og er ærligtalt fuldstændig ligeglad med kæmpe jellycats og flotte gå-vogne! Læs her om de ting jeg ikke ville have været foruden til en lille baby.
5. Lad vær med at stress over andet end Nr. 2 på min liste.
6. Du føler dig måske som en en tyk malkeko, men nyd maven! Tiden kommer ikke tilbage! ( Savner ind imellem min, trods jeg svor det aldrig ville ske )
7. Tag billeder af maven for HVER uge.
8. Køb allerede nu en barnets bog. Der sker en masse milestones under graviditeten som er dejligt for både dig og barnet at læse senere.
9. Tag masser billeder under fødslen. ( Også selvom du føler dig grim og ikke i fotograferings humør ) Dem mangler jeg virkelig!
10. Det er OK ikke at kæmpe-elske dit barn fra første sekundt. Trods den romantiske fortælling i dit hoved som fortæller dig at du skal! Det kan tag lidt tid for nogen at vænne sig til det hele. Det betyder IKKE at man er en dårlig mor.

Jeg håber du kunne bruge min liste til noget. Hvis du vil have uddybet noget eller have flere, så skriv endelig til mig på signe@signemorkebergsjostrom.com eller på facebook her.

above-copenhagen-lookbook-released12

3 kommentarer

  • Det er en fed liste… Den burde de udlevere til fødselsforberedelse 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for nogle rigtig fine råd. Jeg vil helt sikkert tilslutte mig de fleste, og især det med at tage billeder under fødslen. Man kan jo altid slette dem bagefter! Jeg ville virkelig gerne have haft flere fotos af tiden med veer! Ikke mindst fordi de ville være fine at vise frem (nogle af dem i hvert fald;)) på min blog. Tak for en god blog:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

11 MDR