5 råd til dig, som ønsker at springe ud som selvstændig – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
LYKKEN ER...

5 råd til dig, som ønsker at springe ud som selvstændig

Det er med tungen lige i munden, at jeg hovedløst jonglere i mellem karrieren, og endnu et forholdvis ( i år ) nyopstartet virksomhed og mor til Kærlighedsvæsnet. Det betyder altså at bloggen bliver forsømt. Meget. Det er dæmle ved at være for længe siden. Faktisk så længe at jeg har dårlig samvittighed, er dog kommet frem til den konklusion, at jeg bare ikke kan blæse og havde mel i munden på samme tid. Muligvis er jeg superwoman, men der er en menneskelig begrænsning. Overraskende nok, havde jeg ikke troet det 😉

Well. First of all.. Vi lever. Hurruaaa! Det i sig selv er jo pisse dejligt!
Secondly. Jeg har travlt. Det er sat’me med tungen lige i munden at jeg får hverdagen til at gå op i en højere enhed. Og jeg elsker det! Det lyder måske fjollet, men jeg drives virkelig af mange bolde i luften og en fyldt kalender! Er det noget du kan nikke genkendende til?

Forleden dag, havde jeg et super dejligt besøg på kontoret. En skøn og yderst smuk blogger ( nævner ingen navne, da jeg ikke helt ved hvor officelt dette er ), hun har sagt sit job op og har valgt at gå all-in som influencer. Det er et skræmmende øjeblik. Husker det så tydeligt. Men af en eller anden årsag, så går det hele!

Jeg har samlet 5 råd til dig, som ønsker at springe ud som selvstændig!

Mindset. Det handler om ens mindset. Hvor langt er du villig til at gå for at opnå succes? Hvor meget tid vil du ofre? Et mindset som iværksætter, hvor ideerne er ubegrænset. Passionen er drivkræften. Lad mig være ærlig, der er sat’me også mange søvnløse nætter og bekymringer! But in the end of the day, ville det være utænkeligt at lad vær. Det første spring er det sværeste. At hoppe, tag chancen, gøre det. Shit, det er nervepirrende. Mit råd: GØR DET!

Opret virksomhed. Én af mine støreste fejl. Eller en fejl, jeg inderligt fortrød efter nogle år. Var at jeg oprettede en enkeltmandsvirksomhed. Da jeg startede ud, var det ikke muligt at starte et IVS firma. Som i øvrigt koster 1 kr idag. Dengang kostede et ApS den bette sum af 80.000, som idag koster 50.000kr. Well, mit grundlag for at jeg fortryder mit valg af selvskabsform, er at i en enkelmandsvirksomhed beregnes alt overskud, som din personlige indkomst. Altså du betaler selskabskat + personligskat af dit overskud. Idag har jeg både mit enkeltmand ( bloggen + fotografi ), ApS og Holding, hvor jeg virkelig nyder at kunne spare op i mit ApS og efterfølgende Holdning, fremfor at økonomien bliver så sammen smeltet. I øvrigt kan jeg varmt anbefale billigselskab.dk til at oprette din virksomhed. Det er billigt, nemt og hurtigt!

Økonomi. Budgetter er et must for at starte en virksomhed. Hvad er dine udgifter vs. forventede indtægter. Fastsæt et minium som du skal tjene hver mdr. Af én eller anden mærkværdig årsag, når vi ofte vores minimum. Hver mdr. Igen – mindset.

Forretningsplan. Ja vist er en forretningsplan skøn, men jeg har aldrig fundet den alt afgørende for at starte drømmen som selvstændig. Naturligvis kommer dét an på hvilket område du berør, om du har leverandør eller (som i mit fag er) en service-ydelse du tilbyder.

Prissætning. En fast prissættelse af dit arbejde og din tid. Det er virkelig guld værd, da du under forhandlinger vil være mere rustet. Undersøg hvad andre tager inden for dine kompetencer og ydelser.

Sidst men ikke mindst: NYD DET!
Nå, det blev sørme et længere indlæg end jeg først havde regnet med, men nu jeg runde af og få vasket noget tøj. Mommy life 😉

above-copenhagen-lookbook-released12

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LYKKEN ER...