ORDBLINDHED – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
BØRNEARBEJDE

ORDBLINDHED

Alle mennesker går og tumler med hver vores. Det er ikke altid noget man kan se og mærke ved det blotte øje, men tag ikke fejl – vi alle har vores. Èn af mine udfordringer igennem livet har været min ordblindhed. Jeg har nævnt det før, men kan dog lidt fornemme at der er kommet nye til som ikke helt er klar over min udfordring. Nogle af jer påpeger det på en sød og omsorgsfuld måde, mens andre med en løftet pegefingre på en mindre behagelige måde. Jeg modtog denne kommentar på mit seneste indlæg: “Voksenpligter: som blogger bør man som mindstemål lære at stave, det gør mig – og sikkert også mange andre – så træt at se så mange stave- og/ eller sproglige fejl i en enkelt tekst.” Det gjorder mig virkelig ked af det. Derfor får i endnu et indlæg om min lorte-stavning!

Nu driver jeg heldigvis ikke en diskussions klub, men en personlig blog.
Mit frirum, hvor i må tag mig fuldstændig som jeg er. At være ordblind er en del af min charme!

Det har ikke altid været nemt. Faktisk på ingen måde. I folkeskolen var jeg ikke dansklærens favorit. Jeg ikke forstod på på endelser, hakkede rundt i stavninger og var altid syndebuk for et godt grin af mine skolekammerater. Jeg husker også tydeligt hvordan min dansklærinde i 2 klasse, bogstaveligttalt sparke mig ud af klassen da jeg ikke turer at læse højt. Ser du, dette punkt har givet anledning til mange tårer og meget usikkerhed. Mange har spurgt “Kan du ikke se?”, “Kan du ikke høre?”, “Du forstår nok…”. Nu kan jeg både se, høre og tale, men det giver ikke altid mening for mig. Med tiden er google blevet min bedste ven. Jeg googler virkelig mange ord! Jeg har altid været meget bevist over, at mine svagheder ikke skal stoppe mig i noget. Det valg tog jeg for mange år siden. I øvrigt er jeg blevet bedre til at acceptere nogle bare vil kommentere negativt og sårende på det her. Gentagende gange må jeg fortælle mig selv, at det siger noget om de mennesker.

Jeg har haft min blog i 7 år og i er mange som har fulgt mit liv tæt på i mange år. Jeg ligger stor vægt på, at det er mig får af se – med de fejl og mangler som nu er. Naturligvis i forhold til Elephants and Ants, er der korrektur-læsning på, men min blog er min. Mit frirum. Mig.

Læser du med alligevel? Så tak for din forståelse og overbærende sind <3

above-copenhagen-lookbook-released12

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BØRNEARBEJDE