BØRNEARBEJDE – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
MARIA NILA FAV

BØRNEARBEJDE

signemorkebergsjostrom-2 signemorkebergsjostrom-1

Inden jeg kommer for godt i gang, så lad mig lige hurtigt slå fast at jeg ikke er vild med børnearbejde i den forkerte kontekst. Overskriften kan virke provokerende på nogen mens andre forstår den er skrevet med et glimt i øjet. Well.. Børnearbejde. Kærlighedsvæsnet har pligter. Huslige pligter. Skal-opgaver som hun i øvrigt aldrig får en krone for. Pligter som skal lære hende at tag et ansvar og være en del af fællesskabet. At livet kommer med sure-opgaver, pligter som skal overholdes og ansvar der følger med. Sådan er det, når man er en del af et fællesskab. Sammen hæver vi opgaverne og den er ikke meget længere. Kærlighedsvæsnet’s pligter består i øjeblikket i at:
Dække bord.
Være med til at lave mad ( når det ikke er for omstændigt )
Hjælpe med at tag af bordet.
Sætte en vask over.
Tørre støv af.
Rode op.
Gå med ned med hende lorte-bleer. ( Jeg er altså med. )
Naturligvis hjælper jeg til, hun er kun 2 år ( snart 2,5 år ). Men det er et ansvar som jeg forsøger mit bedste at legende inkludere hende i.

Det er altså vigtigt. Det er vigtigt at børn ikke vokser op med en guld ske i munden og får et chok når de flytter hjemmefra. Ligeledes at børn lære at være en del af fælleskabet og føle et ansvar. Ærligtalt, skal de lærer at være selvstændige. Og det er præcis hvad jeg ønsker af hende. Hun var ikke særlig gammel før hun fik en klud i hånden og hun synes faktisk det er ret sjovt. Hun bliver stolt! Og så skal det naturligvis nævnes, at der er perioder hvor jeg ikke er så skide striks med at overholde hendes pligter. Men jeg forsøger.

Når det er sagt, er der tusinde andre punkter hvor jeg springer over hvor springer over hvor gærdet er lavest. Motherhood er en af de områder hvor vi gør det bedste vi kan, mens vi lukker øjnene og håber det hele går. Eller det er det for mig! Trods jeg elsker børnearbejdet og at sætte min datter igang med arbejde, så er der andre ting hvor jeg bare falder af på den ind i mellem. Én ting, mine forældre ville ryste på hoved af: Vi spiser nogle gange i sofaen, foran iPad / fjernsyn. I øvrigt så får hun juice og har nærmest også fået en is hver dag hele sommeren. Og desuden så bestikker jeg hende, når hun skal have taget billeder til bloggen 😉

above-copenhagen-lookbook-released12

2 kommentarer

  • Vi

    Voksenpligter: som blogger bør man som mindstemål lære at stave, det gør mig – og sikkert også mange andre – så træt at se så mange stave- og/ eller sproglige fejl i en enkelt tekst.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nu driver jeg heldigvis ikke en diskussions klub, men en personlig blog. Mit frirum, hvor du må tag mig fuldstændig som jeg er. At være ordblind er en del af min charme! Men tak for påpegelse og omsorgen 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MARIA NILA FAV