MINDRE CHOK TILSTAND – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
SMUKKE FYLDIGE LÆBER

MINDRE CHOK TILSTAND

I shit you not! Efter en spørgerundte på min instagram story, er jeg i mindre chok tilstand og en smule harm for det ikke skal være lyv. Ikke at jeg skal pegefingre om andre menneskers valg i livet. Det kommer jeg bare til i min kommende mundgylle. Mit spørgsmål lød: Jer med små børn, har i børnesikret jeres hjem? Well.. 58% svarede nej! 

De fleste uheld sker i hjemmet, og små børn er dem, der oftest kommer til skade. Hvordan kan 58% svare nej til at have børnesikret deres hjem, når de har små børn? Min hjerne kan simpelthen ikke forstår det! Jeg har vendt og drejet det. Jeg forstår det stadig ikke. Spørgsmålet begyndte at rumstere i mine tanker, i forbindelse med en mindre uoverensstemmelse med kærlighedsvæsnets far. Vi er ikke helt enige i hvad sikkerhed betyder. Jeg indrømmer blankt, at jeg er mor med stort M. Jeg er pylret og tager altid mine forholdsregler. Naturligvis kan børn komme til skade, de skal have nogle knubs i løbet af livet. Men jeg anser det som et forældre ansvar, at sørger at have taget sine forholdregler og minimere risikoen for ulykker. Altså i hjemmet skal knive være udenfor rækkevide = børnesikring på skufferne med skarpe knive og andre farlige ting. Stikkontakter har dutter i, også i fremlagte stikkontakt-kasser og forlænger ledninger. Elektrisk stød, hvis det skulle forsøge at stikke noget ind i en stikkontakten er altså ret farligt for de små. Lange ledninger er sat fast til væggen og gardiner har børnesikringer, begge for at undgå kvælning. Rengøringsmidler er ude for rækkevide eller sat i et rum med børnelås, da dette kan give alvorlige og livstruende ætsningsskader. Alle vinduer i lejligheden er med børnesikring. Jeg kunne forstsætte, men jeg er sikker på du forstår min pointe! OG NU generalisere jeg helt vanvittigt + peger fingre af andre, men jeg mener ( dybt seriøst ) at alt andet er dybt uansvarligt.

Ofte er Kærlighedsvæsnet i et rum alene. Jeg skal lave mad, på toilettet, skifte tøj etc. Jeg overvåger ikke mit barn 24/7 og hun kan ganske vist underholde sig selv. Men der skal ikke mere end et øjeblik til at en ulykke kan ske. Et øjebliks uopmærksomhed. Hvem i sit fulde fem, vil have dét på sine skyldre. Hvis et uheld skulle ske, det værst tænklige skulle ske og det er grundet dine manglende børnesikrings valg, ville du nogensinde kunne tilgive dig selv?

Svaret er enkelt. Aldrig! At miste et barn, må være det ultimative værste. Nogensinde. Og jeg forstår simpelthen ikke, hvordan 58% kan svare nej til at have børnesikret deres hjem. Jeg får helt ondt i min mave. Jeg mener, er det ikke vores ansvar som forældre? Vores pligt? Vi skal passe og pleje på vores små vidunder. Når jeg alligevel er igang, tror du så de 58% har taget et førstehjælpskursus?

 

above-copenhagen-lookbook-released12

8 kommentarer

 • Stine

  Jeg ville nok også være en af de 58% som svarede nej til dit spørgsmål, af samme grund som de andre, der har svaret. Vi har selvfølgelig ikke kemikalier i børnehøjde, knive liggende frit fremme, eller adgang til piller mv. Det er sund fornuft. Det eneste vi har sat op er et gitter til trappen til 1. sal, ellers er der fri leg. Vi har ingen lukkemekaniserme på skabe eller toilet, og det fungerer fint. Herre bevares – vi har da tit mel og andre køkketing spredt ud over køkkengulvet, men det kan jo rydes op. Jeg har dog tænkt over stikkontakterne, men er kommet frem til, at det kræver at barnet får fat i to spidse genstande -samtidig og stikker dem ind i stikkontakten – samtidig, før der sker noget, hvilket er usandsynligt (bla. fordi der ikke ligger spidse genstande fremme) Jeg kører egenlig efter devisen -at jeg jo selv er vokset op uden alle disse børnesikrede dimser, så det vil min søn også opleve. Det samme gør sig gældende udenfor. Vi bruge sund fornuft, og har et stakit sat op (både pga af hung og barn) ellers er der ingen foranstaltninger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg er en af de 58% som svarede nej til dit spørgsmål igår, for tænkte præcis som Michelle, alt det vil jeg mene var alm sund fornuft og noget som bare er alm tanke gang at sådanne ting er utilgængeligt for børn, jeg trykkede nej pga vi ikke børnelås på skabe, wc og gitter for døren og dutter i stikkontakterne, den slags børnesikret hjem, men jeg kan da love dig at vi har styr på barnet ikke laver ulykker i den dur selvom vi ik har de ting.
  Tænker måske dit spørgsmål skal uddybes lidt bedre næste gang😅
  God aften😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Signe. Jeg ved godt jeg er pylret og når det kommer til børn, er jeg vitterligt ikke vild med sådan nogle indlæg som jeg netop selv lige har lavet. Men jeg forstår det ikke, jeg ville ikke have nerverne til at undvære mine dutter i stikkontakterne, børnesikring i vinduerne og gardinerne. Og rengøringsskabet for den sags skyld. Jeg troede virkelig at jeg ville være en cool mor, men faktummet er: det er jeg ikke. Måske er det anderledes hvis man er to, fordi én er i stuen med barnet mens en anden laver mad etc. Men jeg ville have svært ved st gå ud af rummet, hvis de dutter ikke er der, hvis jeg havde synlige lange ledninger på gulvet etc. Jeg er sikker på alle forældre ønsker sit barn det aller bedste i verden ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heej Signe.
  Jeg har ikke svaret på dit instagram spørgsmål – men jeg ville formenteligt være en af de 58% .. Ikke fordi mit hjem er farligt for børn, men fordi jeg ligger noget andet i de ord.
  Jeg har ingen rengøringsmidler børnene kan få fat i, ej heller skarpe genstande, piller o.lign. sådan har det altid været i mit hjem, siden jeg fik et par nevøer. Jeg har ikke tænkt på det som børnesikring – men ganske almindelig fornuft. 🙂
  Når jeg tænker børnesikring tænker jeg “babygitter” foran døren til nogle rum – lukning af skuffer og skabe med børnesikring fordi man ikke vil have sine papirer smidt ud over det hele eller sit stel smadret. Altså sådanne “det er rart for mor og far” siturationer 😂 ..
  Man ville aldrig kunne tilgive sig selv hvis det gik galt nej – og næste step herhjemme er en låsemekanisme på hoveddøren – pigerne kan nemlig godt gå ud selv, men vi er først lige flyttet ind.

  Ha’ en skøn aften, jeg håber at du får lidt ro i sindet – mon ikke de fleste forældrr har styr på det 😘 ..

  De varmeste hilsner
  Michelle Elbæk Jensen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Michelle,
   Nu mener jeg jo ikke babygitter foran døren, men lås på skabet med rengøring så det ikke står frit for. Knivene ikke tilgængeligt for små børnehænder osv osv 🙂 Jeg tvivler på størestedelen af forældre med børnesikringer, smider dem op for det skal være rart for mor og far. Mere: Better safe than sorry ish 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tror du misforstår mit svar – jeg er helt enig i at better safe then sorry, og mit hjem er børnesikret i den forstand med rengøringsmidler udenfor rækkevidde (de står i vores kælderrum faktisk) – knivene er hængt så højt op på væggen at det aldrig ville muligt for børnene at nå dem, uden at kravle op på bordet men der er ingen skamler eller stole i køkkenet så det ville jeg kunne høre.
   Altså jeg mente blot at nogle ville tænke “det er ikke børnesikring, det er bare sund fornuft, så nej jeg har ikke børnesikret mit hjem”. Jeg snakkede faktisk med en for nogle måneder siden som var totalt uforstående overfor at man børnesikrede sit hjem – da jeg spurgte ind til det var det netop ting som lås på skabene (med tallerkner, papirer og andet ufarligt) fordi man i stedet skulle lærer sine børn hvad de måtte og hvad de ikke måtte – hun så ikke at fjerne farlige ting som børnesikring, men som jeg nævner “almen fornuft”. Jeg tænker bare (og håber) at en hel del af dine 58 % er folk der tænker som jeg netop har beskrevet. 🙂

   De varmeste hilsner
   Michelle Elbæk Jensen

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh ja det gjorder jeg 🙂 Men for nogle er dine tanker ikke almen fornuft, selv om de for os begge to er det mest naturlige i verden <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SMUKKE FYLDIGE LÆBER