GLADE FORÆLDRE GIVER GLADE BØRN – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
MOR-LOGIK

GLADE FORÆLDRE GIVER GLADE BØRN

img_9918

Det må være enhver forældres lod i livet, at sætte spørgsmålstegn til om det man foretager sig er godt nok. Dét at have et lille barn, som fortjener al verdens opmærksomhed, kærlighed og snorlige rutiner, men på samme tid være så heldig at have en arbejde man elsker. Med prikken over i´et ( for mit vedkommende ) som man er alenemor. Well.. Let’s be honest, det er med tungen lige i munden og erkendelsen af man ikke er den fødte speltmor. Inden jeg kommer for godt igang, så har jeg den vildeste respekt for speltmødre. En spirrende misundelse over overskuddet. Også dem som vælger at gå hjemme med deres børn, det er sejt. Jeg ville personlig ikke kunne det. Jeg elsker mit barn. Virkelig højt. Men ville simpelthen mangle den passioneret livsstil som selvstændig, den jeg har haft så mange år efterhånden. Voksen tid, møderne, skal-opgaverne som ikke handler om ble-skift eller madlavning. Min tålmodighed rækker til en uges / weekends nærvær og leg, så er jeg klar til mandag morgen. Bad-mom? Ja, måske. Men tror egentlig vores børn er gladest når forældre er gladest.

Glade forældre giver glade børn. Det er vel en meget god husker! Det samme er jo gældende i et parforhold. Forældre som bliver sammen på grund af børnene og ikke på grund af kærligheden mellem dem, er vel aldrig helt godt vel? Selvfølgelig vil alle forhold have sine op og nedture, med eller uden børn. Men lad os nu bare kalde en spade for en spade, at få børn er hårdt, også for parforholdet. Her er jeg ikke specialist, jeg har været alene med min datter nærmest fra day one. Så du får altså ikke en prædiken om forhold, kærlighed og børn. Tvært imod kan jeg tale længe om, hvorfor jeg valgte at blive alene med mit nyfødte barn. Men det er ikke fokuser punktet idag.

Min pointe er at børn trives bedst når det’s forældre er lykkelige og glade. Selvfølgelig skal et barn vide at livet ikke altid er en dans på roser, det er ganske okay at have off-dage. Men i bund og grund giver glade forældre glade børn, så er den ikke længere. Derfor bør vi altså stoppe med at hakke os selv om i hovedet. Tidlige afleveringer og sene afhentninger, hvem har det egentlig værst? Tror ofte vi forældre er vores egen største kritikker. Naturligvis er der mor-politiet. Dem har vi allesammen mødt. BUT.. Vi skal stoppe med at være så fordømmende og starte med at støtte. Det med børn er hårdt, det er en kæmpe omvæltning, en livsændrende beslutning. Det er pragtfuldt og med hjertet ude på tøjet. Bekymringerne burde ikke fylde mere end glæderne. Det er vigtigt! Børn husker ikke et rodet hjem, de sene afhentninger, eller frysepizzaen. De husker nærværet, kærligheden, glæden og omsorgen. Det er dén der er det vigtigste!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MOR-LOGIK