BOOSLADY OG ALENEMOR, HVORDAN? 7 TIPS TIL DIG! – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
2 ÅRS BØRNEFØDSELSDAG

BOOSLADY OG ALENEMOR, HVORDAN? 7 TIPS TIL DIG!

signemorkebergsjostrom-25

Bosslady og alenemor, hvordan? Et spørgsmål som jeg har stillet mig selv de første tusind gange. Hvordan i alverden får man de to roller til at gå op i en højere enhed? Hvordan lever man den livstil, som det er at være selvstændige og karriereorienteret? En livsstil som kræver langt mere end en 37 timers arbejdsuge. Idag vil jeg dele nogle tips, som gør hverdagen nemmere.

Struktur, struktur og viljestyrke. Det er nemmere sagt end gjort. Meget. Og ville lyve, hvis jeg ikke også nævner, at ind i mellem ved jeg vitterligt ikke selv hvordan jeg får mine to roller til at fungere. Den dårlige mor samvittighed, kombineret af de vildeste forventninger til mig selv som mor men også som kvinde, med drømme om karriere.

1. Opdel de to roller. Tydeligt. 
Når du er sammen med dit barn, vær 100% mor. Jeg besvare sjældent på SMS’er, mails eller opkald. Punktum. Ligeså vel, når jeg er på arbejde, er jeg fokuseret. Indstillet dit mind-set til at være på arbejdet 7,5-8 timer hverdag, ligesom alle lønmodtagere normalt er. Og læg altid yderligere interesse timer om aften. Den dårlige mor-samvittighed findes ikke i det tidsrum og private-gøremål er ikke muligt.

2. Arbejd videre når barnet sover.
Når dit barn sover sødt, sæt dig igen og fortsæt hvor du slap timerne forinden. Mine aftner er helliget til arbejde. En enkel aften eller to om ugen, særligt i weekenderne holder jeg fri. Husk altid, at der er nogle som arbejder hårdere end dig, når længere end dig og skabere mere succes end dig. Hvis de kan, kan du også. Lad ikke trangen og lysten til at smide dig på sofaen vinde. Hold fokus på dine mål.

3. Struktur.
Struktur afhjælper mere end vi altid lige tror. Skab en konkret plan med tidspunkter for hver opgave. Om det er madlavning eller mails til kunder.

4. Shop online.
Spar tiden ved at shoppe online. Jeg shopper alt på nettet. Ligefra dagligevare til strømper. You name it! Det er ekstremt tidsbesparende og lad os være ærlige. Tid er enten penge eller kvalitetstid. 

5. Fokus.
At holde fokus, havde mange bolde i luften og stik-forskellige roller er til tider hårdt. Men det er også pisse sjovt! Fokusere på, hvilke bolde er de vigtigste og kræver mest af din opmærksomhed. En hygge chat på facebook eller møde bookning af en ny kunde? Svaret er nemt.

6. Naturlige evner. 
Mødre besidder en unik evne til at nå det hele på den halve tid. Brug den. Vær den kvindelige tornado som ikke stopper. You can do this!

7. Lad dit barn deltage i det huslige.
Slap af sammen med dit barn. Træk stikket ud og få puste rum. Og hvad så hvis lejligheden roder lidt og vasketøjskurven er fyldt? Lad dit barn hjælpe dig i weekenden, det lærer de faktisk meget af.

Hvis du synes der mangler lidt på min liste, så råb endelig højt <3

above-copenhagen-lookbook-released12

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2 ÅRS BØRNEFØDSELSDAG