SKRU NED FOR FORVENTNINGERNE MOR! – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
FAVORITTER OG TOILET DETALJER

SKRU NED FOR FORVENTNINGERNE MOR!

signemorkebergsjostrom-9

Skru ned for forventningerne mor! Vi ( jeg ) har de vildeste forventninger til hvordan man skal være som mor. Hvordan man altid agere i forskellige situationer. Hvordan man skal opdrage. But in the end of the day, holder det jo ikke en meter. “Mit barn skal lære at sove igennem“, Mit barn skal ikke se iPad hverdag”, “Nej betyder altid nej”, “Mit barn skal sove i hendes/hans egen seng”, “Mit barn skal være ble-fri når han/hun er 2 år”, “Mit barn skal..”  Man skal finde de løsninger, som fungere for hverdagen. Også selvom det bryder vores egne regler og retningslinjer. Ind imellem laver vi flere begrænser for os selv, end sundt er. Realiteten er at der findes ikke perfekte forældre! Så drop ambitionen om at være den perfekte forælder og give afkald på de skyhøje forventningerne til sig selv.

Det begynder nok allerede dét øjeblik vi kvinder ser to streger på en graviditets test. Vi hopper ud i en ukendt jungle, som er umuligt at navigere rundt i. Vi spejler os i det instagram-perfekte liv og det øjeblik vi ikke lever op til vores egne urealistiske forventninger, starter bekymringerne. “Er jeg en dårlig mor?”. Vi møder dem allesammen, de perfekte kvinder. Dem som taber alt baby-fedt få uger efter fødsel. Dem vis børn sover igennem fra dag 1. Dem som laver økologisk hjemmebag til hele mødregruppen. Dem som vi andre død-trætte, halv-tykke og udkørte nybagte mødre er pisse misundelige på. Dét giver en følelse af, ikke at være god nok og bekymringen begynder: Burde jeg ikke gøre mere for mit barn?

Som nybagt mor, stod jeg palle alene med et lille væsen og var konstant bange for at jeg ikke var tilstrækkelig. Efter et hårdt break-up med hendes far, var jeg så nervøs for hun ville blive påvirket. Det fyldte så enormt meget inden i mig, at hun skulle blive skadet og at jeg i øvrigt bare var den største lorte-mor som ikke var til babysvømning, rytmik eller legegrupper. I denne uge fylder hun 2 år. Hun er en utrolig glad og robust lille pige. Og jeg glemmer fuldstændig at give mig selv kredit for dét, i stedet bekymre jeg mig om nye ting. “Burde jeg begynde på pottetræning?“, “Hendes fødselsdag skal være perfekt“, “Ej men jeg burde også lære hende at sove i sengen“, “Hun skal stoppe med den flaske i sengen med modermælkserstatning”. Og hvorfor? Ja, fordi jeg har pisse høje ambitionener, urealistiske forventninger og i virkeligheden bare bør slappe af!

For hvad betyder det? Hvad betyder helt rigtige legetøj? Hvad betyder et rent og nydeligt hjem? Hvad betyder det perfekte legehjørne? Hvor vigtigt er dét at alt spiller? Realiteten er at ind imellem spiller intet, hjemmet roder, legetøjet er købt brugt, opvasken burde ordnet og vasketøjskurven er fyldt. Og det er OKAY!

Jeg tror egentlig, at vi er rigtig mange mødre som har utrolig travlt med at slå os selv i hoved. Slå os selv i hoved, over urealistiske forventninger som vi selv har sat op. Vi spænder ben for os selv og giver ikke os selv de klap på skulderen, som vi vitterligt har fortjent. Så det her er en lille husker til dig, til mig, til alle mødre. Du gør et pisse godt stykke arbejde!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FAVORITTER OG TOILET DETALJER