HPV OG DEN UBÆRLIGE TANKE - SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
FORÅRSKULLER OG CRAVINGS

HPV OG DEN UBÆRLIGE TANKE

signemorkebergsjostrom-1

“Hej, jeg skal lige have svar på min HPV prøve”
Tavshed
“Jeg synes vi skal lave en akut tid til dig, Signe”

Det var ikke sådan, at jeg forudså min samtale med lægen skulle forekomme. Faktisk på ingen måde. Det er ikke lang tid siden, jeg mistede min elskede moster til akut leukæmi, det er ikke længe siden min familie har været i sorg. Stadig er. Et rutine tjek, som pludselig sætter en masse tanker igang. Kort efter akut tiden til lægen blev booket, poppede en reklame op på facebook. En reklame om HPV vaccine, hvor en sygeplejsker fortæller om en mor med et lille barn som får konstateret livmoderhalskræft. Hun dødede 6 mdr senere. Da jeg så den brød jeg sammen. Ærligtalt. Knust. Enten lyttede facebook med i mit opkald ellers er det blot et virkelig uheldigt sammentræf. Om ikke andet, tænker jeg stadig på det. Forfærdigeligt! Forestillingen om, at dette lille barn skal leve uden sin mor. Hjerteskærende! Hvilket naturligvis fik mig til at tænke på mit eget barn. Hvad hvis det var mig, som på 6 mdr blot forsvandt? Hvad hvis jeg dødede? Den ubærlige tanke, som ingen mødre kan holde ud. Slet ikke en alenemor, med et barn som ikke har en tæt relation til hendes far. Hendes liv ville ændre sig 90 grader! Havde egentlig lovet mig selv, at skubbe alle tankerne væk indtil jeg har fået svaret. Men det er langt nemmere sagt end gjort.

Jeg er sikker på, der sidder mange i min situation. En HPV test, endnu en test og svaret er befriende positivt. Fortæl mig gerne om dem. Har brug for den gode historie.

Btw min akut tid er i morgen!

above-copenhagen-lookbook-released12

18 kommentarer

 • Joan

  Jeg fik dommen livmorhalskræft, og fik fjernet livmor og lymfer i lysken i jan 18. De fik heldigvis det hele med ❤️ Er pt i efterbehandling, kemo og stråler. Det er en sej omgang, men viljen til at overleve denne skrækkelige sygdom er langt større end noget anden.
  Tænker det er super fedt at de griber fast i dig nu, og du kan få en mindre behandling. – håber det bedste for dig ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hej Signe😊 Jeg blev helt rørt, men også lettet over jeg ikke er den eneste med de tanker. Jeg har selv lige fået et keglesnit efter 2 år med celleforandringer. Venter stadig på svar og har prøvet at tænke positiv. Men det er svært til tider da jeg selv har en lille datter på 6 år og tanken om hun skulle undvære sin mor er slet ikke til at tænke på. Men det hjælper at høre om alle de positive historier. Så tusind tak fordi du rækker ud efter disse😊❤ Det hjælper os alle. Jeg tænker i hvert fald positiv nu og håber det bedste for os alle kvinder😊 De bedste tanker Karina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak Karina, det er bestemt mig der takker. Er inderlidt rørt over alle de historier. Og ja, den ubærlige tanke er jo fuldstændig forfærdigelig. Positive tanker og historier gør det hele lidt nemmere <3 Krydser alt hvad jeg kan og håber du får et positivt svar :*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita Albrecht

  Fik selv et keglesnit for nogle år tilbage og har Intet haft siden 🙏 Man blir mega forskrækket trods det ikke er kræft men heldigvis kun forstadiet til kræft men tænk hvis ikke det blev opdaget og tænker endnu mere på at huske få det tjekket nu når jeg også selv ee blevet mor . Krydser alt jeg ka for dig og sender masser af gode tanker din vej 🙏😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej Signe. Tak for dig og tak for din skønne blog. Jeg havde i 7 år celleforandringer derkom og gik. Den ene gang en negativ test, næste gang en positiv test. Til sidst fik jeg lavet et keglesnit og fik HPV vaccinen just in case. Jeg har intet haft siden. Jeg ved det er svært, men i de fleste tilfælde skal der kun et lille keglesnit til også er alt fint igen. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nanna. Tusinde tak <3 Det lyder at være en masse frem og tilbage for dig. Keglesnit virker heldigvis til at gøre dét for rigtig mange kvinder. Krydser alt hvad jeg kan <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Første gang jeg skulle have taget testen endte også ud i keglesnit. Jeg var rædselsslagen, men helt i uden grund. Har ingen problemer haft siden og gik til ekstra undersøgelser indtil sidste år. Så de har fulgt mig tæt i 6-7 år og har jeg brug for er ekstra tjek for at få ro er der også mulighed for det. Lad ser fylde lige nu selvom det ville være nemmere hvis det ikke gjorde. Håber på en god samtale og det snart er overstået .

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Bianca <3 Samtalen gik ikke så super godt desværre. Jeg har også HPV i high risk, nu håber jeg bare på de har taget fejl og det var en stor joke. Men det virker til at de fleste, som har oplevet keglesnit ikke har oplevet noget siden <3 Tak for din besked 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min samtale med lægen i telefonen var heller ikke som forventet! Jeg blev henvist til en gynækolog som lavede ekstra prøver! De viste celleforandringer desværre! Det er nu mange år siden og jeg fik lavet et keglesnit på hospitalet! OG fik vaccinen! Da den kun var forholdvis ny og for dem under 25 måtte jeg selv betale! Men det er jeg glad for i dag! Efter en hel del regelmæssige tjek ca hver 6. måned efter i et par år, er jeg tilbage til at blive tjekket ca hver 3 år igen! Held og lykke med det! Det skal nok gå:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak Louise. Gjorder keglesnittet ondt? Jeg har også fået vaccinen, men det virker desværre først når man får den og ikke den smitte man har været udsat for inden 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • StineChilda

  Kære Signe.
  Min historie: Jeg fik konstatetet svære celleforandringeri midt 20′ erne, inden jeg fik børn. Men jeg var helt i chok og meget bange. Jeg fik foretaget keglesnit, og har siden gået til regelmæssigt tjek, men der har i de snart 10 år efter ikke været noget. Held og lykke, og jeg håber det bedste for dig, kan fuldstændig forstå dine tanker og belymringer, jeg husker det som var det i går.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Jeg kender nogle som har fået foretaget keglesnit, og hvor der så heldigvis ikke skulle mere til. Jeg håber at der heller ikke skal mere til for dig.
  Har også lige fået brev om at jeg skal bestille tid til testen. Det må jeg hellere få gjort. Hellere opdage det hurtigt så der kan gøres noget ved det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Hej Signe. Min første test viste svage celleforandringer og inden for 1,5 år udviklede de sig til svære celleforandringer. På baggrund af det fik jeg lavet et keglesnit og har i dag ingen celleforandringer.
  Jeg krydser alt hvad jeg kan for dig! Ha’ en dejlig dag😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FORÅRSKULLER OG CRAVINGS