LIVET MED SEBOROISK EKSEM - SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
UNDERSØGELSE PÅ RIGSHOSPITALET

LIVET MED SEBOROISK EKSEM

signemorkebergsjostrom-2 signemorkebergsjostrom-1 signemorkebergsjostrom-3

Jeg har flere gange nævnt mine udfordringer med min seboroisk eksem, som på normalt dansk kaldes for skæleksem. Det er sådan en svamp i alle mennesker har på kroppen, der kan komme i udbrud under ekstremt stressede perioder. For mig, kom den i stærkt udbrud i forbindelse med graviditet og shitstormen med hendes far. Det var en virkelig hård periode for mig og ikke mindst min krop, som jeg stadig døjer med. Ifølge hudlægen, skulle det blive mindre når jeg får varig fulde nætters søvn, kost og mindre stress. Nu er jeg alenemor og en partner som kan tag over om natten, er ikke aktuelt. Derfor har jeg mere eller mindre affundet mig med at være afhængig af binyrebarkholdige creme samt medicinske shampo. Jeg står trods alt ikke alene, med denne udfordringer. Vi er mange, som i perioder lider af  seboroisk eksem.

Jeg forsøger i hverdagen, at finde små trick som virker. Det er pisse udfordrende, når eksemen er rigtig slem. Især fordi en stor del af min idenditet, mit fjæs og hårbund til tider har været ild-rød og kløet som bar fan´. Umuligt, at skjule faktisk! Dog har jeg fundet et godt leje, sammen med Ducray’s kelualDS, som er målrettet til seboroisk eksem. Jeg kan ikke undvære medicinen eller binyrebarkholdige cremer. Men sammen med Ducray kelual DS, er jeg fuldstændig symptom fri. Hvilket er det vigtigste!

Hvis du også lider af seboroisk eksem, så er Ducray kelual DS bestemt noget for dig!

above-copenhagen-lookbook-released12

2 kommentarer

 • Simon S

  Hej Signe. Mange tak for dit indlæg. Døjer selv på 5. år med seboroisk dermatitis, og det er en træls omgang. I skrivende stund det værste angreb til dato. Har med succes brugt Kelual DS cremen og har kunnet bruge det til at holde skidtet i skak. Denne gang er det dog ikke tilstrækkeligt… Hvor ofte bruger du binyrebark-creme? (Det er jo noget krads stads som man gerne vil undgå mest muligt…). Da sollys jo skulle have en gavnlig effekt kunne lysterapi om vinteren måske være gavnligt?

  De bedste hilsner,
  Simon

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh det er så kedeligt med de angreb!! I de perioder med angreb bruger jeg binyrebark creme hverdag i 3-5 dage, så plejer det at blive hurtigt bedre 🙂 Jeg har faktisk hørt lys skulle være virkelig godt, dog ikke prøvet det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UNDERSØGELSE PÅ RIGSHOSPITALET