VORES JULETRADITIONER + BORDDÆKNING - SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
1 DECMEBER

VORES JULETRADITIONER + BORDDÆKNING

signemorkebergsjostrom-1 signemorkebergsjostrom-3 signemorkebergsjostrom-5

Produkterne er en gave fra Designfund og indlægget er derfor sponseret.

Julen er en højtid fyldt med hygge, masser af pisse god mad, gaver og et væld af juletraditioner. Børnenes fest og hver vores måde at fejre julen på. For trods den røde tråd med julemad, juletræ og advent er meget ens, så har de fleste familier hver deres måde at fejre December måned. Idag deler jeg lidt af vores juletraditioner. Traditioner som jeg værner meget om, med et højt ønske at videregive til Kærlighedsvæsnet. Den tid, som da jeg var barn var ganske magisk. Med julemænd og nisser, risengrød og julegodter. Tiden med familien. I vores familie, samles vi hver søndag i advent. Det er en tradition, som vi har haft så længe jeg husker. Søndagen står i familiens tegn, med lidt julegodter og adventsgaver. Jeg har altid fået adventsgaver, til trods for det får Kærlighedsvæsnet kalendergaver i år. Synes hun er så lille, at det giver mere mening at få noget spændende hverdag og en mindre julegave. Hun har trods alt ikke ønsket noget selv. Men advent skal holdes. Et par timers familie nærvær. Efter jeg flyttede til København, har mine forældre fundet vej til storbyen. Vi holder altid advent i mit hjem, ligeså vel som min far altid får speciel øl. Den er stensikker, hver søndag.

I år gør jeg lidt ekstra ud af juletraditioner og borddækning. Hver søndag. Det giver lidt ekstra hygge og ikke mindst ekstra julestemning. Der skal ikke være nogen tvivl, jeg er pjattet med julen. Jeg har samlet lidt forskellige lækkerier, som ikke blot blender ind i min skandinaviske indretningstil men for mig også er julede. Ferm living dug med matchy servietterMenu’s platte som er perfekt til julegodterne på bordet, den smukke Menu skål fyldt med og skønne glas fra Frederik Bagger. Er det bare ikke fint?

Juledagene, for os, starter ikke den 24 December. De starter faktisk allerede den 22 December, hvor juletræet skal findes. Den 23 December bliver juletræet pyntet, julekagerne skal bages og vi spiser altid risengrød. Den 24 December, får børnene altid en lille morgengave. Der er lang tid til aften for sådan en bette størrelse. Så lidt morgengaver er ganske dejligt. Julen menuen består altid af både and og flæskesteg, det er et must i vores familie. Det tager tid at kreere. Mine forældre står i køkkenet det meste af dagen, mens jeg normalt gør klar med kager, julegodter og borddækning. Jeg besøger altid min kusine Tine og min familie, til jule tam tam. Hvor vi udveksler julegaver og kys. Min moster, fætter og mindre kusine holder altid jul med os, elsker det! Hvert andet år deltager min fars brødre med mine tanter. Dejligt. I år bliver vi omkring 10 til juleaften, julemanden forventes naturligvis at komme forbi og sige glædelig jul. Vi spiser til vi kan trille, griner til vi græder og rå-julehygger. Efterfuldt af kaffe, chokolade og julegodter i stuen inden vi skal danse rundt om juletræet. Vi synger danske og bornholmske julesange. Nogle vil virke fuldstændig fremmed for mange af jer. Mens de er juletraditioner for os. Juleaften slutter først omkring midnat, hvis ikke lidt senere. Den 25 December er hellig, det er en vi-laver-ikke-en-skid dag. Ren afslapning på sofaen! Mens den 26 December er julefrokost dag med min fars familie. Her spiser vi igen til vi kan trille, efterfuldt af kaffe og kage. Maven strutter en del mere efter juledagene 😉

Den var meget kort fortalt, lidt af vores juletraditioner. Del gerne jeres i kommentarfeltet :*

above-copenhagen-lookbook-released12

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1 DECMEBER