JULEGUF OG DADELKUGLER MED KOKOS - SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
LIDT OM MAGISK JUL, SØVN OG DAGENS BØRNE OUTFIT

JULEGUF OG DADELKUGLER MED KOKOS

signemorkebergsjostrom-14 signemorkebergsjostrom-18 signemorkebergsjostrom-16 signemorkebergsjostrom-15 signemorkebergsjostrom-17 signemorkebergsjostrom-13

Speltmor er noget jeg desværre aldrig bliver. Jeg springer gerne over hvor gæret er lavest, desuden undskylder jeg det med at jeg er alenemor. Tager dog hatten af, for de kvinder som har overskuet til at lave alt fra bunden og kører en ren økologisk stil.  Ofte står jeg grøn af misundelse og ville ønske jeg ejede de evner. Det gør jeg bare ikke! Ind imellem flotter jeg mig. Sidste weekend lavede Kærlighedsvæsnet og jeg, de lækreste dadelkugler med kokos og kakao. Den nye favorit juleguf! Hun er mærkeværdigt nok bange for lyde som blender, støvsuger og hårtørreren. Derfor forsøgte jeg fredag, mens hun var i vuggestue at lave massen klar til lørdagens udskejelser. Det lykkes overhoved ikke. Glemte selvfølgelig at tjekke om de dadler jeg havde købt var med kerner. Dumt. Den blev smidt ud! Lørdag lavede vi den så sammen. Eller rettere, blenderen kørte og kærlighedsvæsnet var godt gemt i mine arme. Hvorfor er hun bange for de lyde? Troligt har jeg forsøgt, at sige hej til støvsugeren. Ae den, snakke med den sammen med hende. Hun nægter. Forsøger at respektere hendes frygt, for de lyde. Og ordner for det meste, tingene når hun sover eller ikke er hjemme. Well. Dadelmassen blev lavet og kuglerne skulle rulles. Det kunne hun bestemt godt være med i. Mest spiste hun løs af den rene masse, men det er jo en af de fordele man har ved at lave lækkerier. De små kugler blev så stor en succes, at det bestemt ikke er sidste gang de bliver lavet! Og du skal da have opskriften, hvilket dine smagsløg vil takke mig for 😉

50g mandler
100g dadler UDEN sten.
0.5 dl vand
2 spsk mørk kakao pulver
50g Kokosmel 

Finhak mandlerne i en food processer eller blender.
Tilsæt dadler, vand og til sidst kakaopulver ( her brugte jeg en håndblender )
Kør til massen er jævn.
Form massen til kugler og rul dem i kokosmel.

Smid dem ind i køleskabet. Det her er en portion til ca. 4 mennesker. Perfekt til søndagens advent. Kokosmel kan nemt erstattes med lakridspulver eller andet lækkert, for at lave flere smagsvarianter.

above-copenhagen-lookbook-released12

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LIDT OM MAGISK JUL, SØVN OG DAGENS BØRNE OUTFIT