BØRNEBIDRAG ER ET LATTERLIGT LILLE BIDRAG – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
KEDSOMHED OG NU MED NY MINIMALISTISK POSTER

BØRNEBIDRAG ER ET LATTERLIGT LILLE BIDRAG

signemorkebergsjostrom-7

Jeg er stadig bundet til sofaen, efter mandagens akut operation og i øvrigt stadig ble-matchy med Kærlighedsvæsnet. Smukt? Not so much! Netflix er begyndt at være en smule små kedeligt og mine tanker rumstere. Idag deler jeg tankestrømme, som jeg flere gange har tænkt på at dele. Et halv-surt opstød, som jeg umuligt kan være den eneste alenemor, der har. Jeg er sikker på, at vi alle tænker det i ny og næ. Mænd er det nemt og børnebidrag er et latterligt lille bidrag. En ekstra sidebemærkning, vidste du at børnebidrag faktisk er noget samværsforældrenen kan trække fra i skat?

Børnebidrag er et bidrag, den ene forælder betaler til den anden, hvis de ikke bor sammen. Forældre har nemlig pligt til at forsørge deres børn, uanset om de bor sammen med barnet eller ej.” Statsforvaltningen.

Èn ting som inderligt undre mig, er hvordan i alverden har man fundet frem til at 1.333 kr. er det bidrag forældre har pligt til, for at forsøge deres barn, når de ikke bor sammen? Hvordan kan det betegnes som at forsøge sit barn? I min optik er børnebidrag et latterligt lille bidrag. Som i latterligt lille bidrag! Det kommer ikke i nærheden af, hvad det koster at have et lille kærlighedsvæsen. Alene en vuggestue plads i Københavns kommune koster 3.483 kr. For dét ikke er nok, så udover at modtage de 1.333 kr og solo-betaler for institutionsplads, har man som bopælsforældre også pligt til at sørger for tøj og sko under samværet. Altså alt tøj hos samværsforældrene skal yderligere betales. Endnu en ting, som jeg vitterligt ikke forstå, plus selvfølgelig halvdelen af transporten til eller fra samværet. Samværsforælderen har selvfølgelig pligt til selv, at sørger for udstyr til barnet under samvær. Trods det, har jeg faktisk givet Kærlighedsvæsnet, hendes ekstra klapvogn ud til hendes far. I starten også stået for mad, bleer og alt andet. Kan vi hurtigt blive enige om, at man som alenemor bestemt ikke er rig! Hmmm, er jeg den eneste, som tænker de kære mænd har det en anelse for nemt? Sorry, men synes vitterligt det er nemt sluppet. Lad os hurtig blive enige om, at som sammenboende forældre koster et barn væsentligt mere end 1.333 kr. om mdr pr. forældre. Just saying!

Selvfølgelig har samværsforælderen på ingen måde samme kvalitetstid med barnet, ej heller den tætteste relation. Om ikke andet, ihvertfald de tilfælde, hvor man går fra hinanden når barnet er spæd eller ikke har boet sammen. But… still! Synes det er nemt at lave børn og ubehageligt nemt for mænd, at løbe fra deres ansvar. Igen sorry, men det synes jeg virkelig! Ja, vist vi alenemødre får et ekstra tilskud Pr. barn 1.385 kr. hvert kvartal udover det ekstra børnetilskud. Børn koster en del mere, som du nok allerede har regnet ud! Kan umuligt være den eneste alenemor, som synes det er utroligt lavt beløb!!!

Men lad os vende den om til noget positivt, og hylde det fantastiske mænd som lever op til deres ansvar, enten som samværsforældre eller i parforhold. I er fabelagtige!!

above-copenhagen-lookbook-released12

13 kommentarer

 • Mia

  som nybagt alenemor er jeg nød til at spørge – de 1385 kr. Pr. Barn? Hvad er det for et tilskud??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • UPS alle de steder der står år skulle der self. Stå pr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har været alenemor i 8 år, faktisk siden jeg var højgravid. Og jeg er slet, slet ikke enig med dig…

  Bopælsforældre har en masse økonomiske fordele og får/kan få en masse tilskud som samværsforældre slet ikke kan få…

  Boligsikring op til 3553 kr år måned
  Nedsat daginstitutions takst for en del bopælsforælfre bortfalder betaling helt
  Dobbelt SU under uddannelse
  1385 år barn år kvartal oveni børnefamilieydelse+ 2500 Oveni uanset antallet af børn…
  1333 fra samværsforældren+ ekstra hvis denne tjener meget
  O.s.v

  Samværsforældren skal også have et hjem med møblement, legetøj og værelse til barnet den udgift kan man ikke fornægte… Sorry to say men regner man det hele ud og ser på alle de muligheder en bopælsforældre har modsat en samværsforældre ja så syntes jeg faktisk beløbet de betaler er 100% fair…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du må gerne være uenig med mig, det er helt i orden 🙂 Dog vil jeg lige gøre opmærksom på kan ikke alle få boligsikring + alle singlemoms er ikke i uddannelse. Som sagt, tager jeg hatten af for fantastiske mænd ( også samværsforældre ) som tager deres del af ansvaret. I øvrigt er jeg vild med din bog!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nope ikke alle har samme adgang til ydelserne men muligheden er der ….og så er det jo at vi som samfund løfter i flok, dem der kan klare sig selv de andre får hjælp….men det kan samværsforældre bare ikke få i samme omfang, det vægter bare meget højere i mit regnskab

   Og tak for rosen 😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Men hvis man ikke kan få boligstøtte går jeg ud fra du enten ejer en ejerlejlighed eller en andelslejlighed ? Hvilket betyder du (i princippet) har noget af værdi, der kan sælges og flytte i lejebolig. Lidt ligesom kontanthjælp og sådan, der ka man vist heller ikke få før man ikke har en stor værdi osv. Og hvis man ikke studere har man vel et job (?) det jeg vil sige med det hele, er at i dk har man sørget for at man som enlig forsørger stadig kan tage en uddannelse, hvilket på sigt giver flere penge når man er færdiguddannet og man har mulighed for bolig samtidig. Engang blev kvinderne jo sammen med deres mænd fordi de faktisk ikke kunne klare sig UDEN mændenes indkomst og det kan man jo, for det meste, idag. Om ikke andet har man muligheder for at komme videre med sit liv og ud på den anden side.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, hallelujah for at vi kvinder ikke er tvunget sammen med mænd, blot pga økonomi. Men jeg synes stadig, at 1.333,- om mdr, hvor det kan trækkes fra i skat, er et vitterligt lavt beløb for den ene forældre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Due

  Super godt indlæg! Totally agree…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KEDSOMHED OG NU MED NY MINIMALISTISK POSTER