14,5 MDR OG JA FOR FAN JEG AMMER STADIG – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
FINGERMALING

14,5 MDR OG JA FOR FAN JEG AMMER STADIG

ezgif-com-video-to-gif-3

“Jamen.. er det ikke på tide at du stopper med at amme? Dit barn har jo ikke brug for modermælk længere” Trods svaret er ganske enkelt: “Hvad med du passer dit eget jordbærbed og jeg passer mit!“, ja så smiler jeg oftes blot og vender øjne mens jeg tænker mit. Det er tilsyndeladende en generelt holdning, at man i Danmark stopper med at amme når barnet er omkring 12 mdr. Præcis som de danske sundhedsmyndigheder anbefaler, mens Verdenssundhedsorganisationen WHO altså anbefaler at supplere med amning i to år eller mere. Min datter er 14,5 mdr og jeg har sådan set tænkt mig at fortsætte med at samme indtil Kærlighedsvæsnet selv siger fra! Det er dælme ikke en diskussions klub og latterlige kommentar frabedes. Min datter, mine bryster og så er den faktisk ikke rigtige længere!

Jeg er stolt af at amme mit barn! Og ja for fan jeg ammer stadig, hvilket jeg håber fortsætter! Det er pisse tryghedsskabende mens mælken giver barnet enormt mange gode ting med på livets vej. Jeg kan simpelthen ikke forstå behovet for at kritisere andres valg. Jeg lander sgu’da ikke ud efter dem, som bevidst fravælger at amme eller at stoppe amningen. Vi har alle vores grundlag for at vælge som vi gør, desuden kender vi vores eget barn bedst.

I øvrigt vidste du at amning styrker immunforsvaret, giver højere IQ og beskytter mod eksempelvis fedme? Just saying!

above-copenhagen-lookbook-released12

8 kommentarer

 • Elin

  Hej Signe
  Hvad med om natten – det gør hun ikke mere? Jeg gad godt fortsætte med at amme min pige 12 måneder nu, men jeg kan ikke overskue natten længere, men kan heller ikke overskue at tage brystet helt fra hende. Hun elsker det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Elin. Tjaaa lidt. I mellem 04-05 ammer jeg, det er stadig nat 🙂 Men hun sover fra kl.18.30-19.00 til kl.04.00-05.00. Jeg er sikker på, at hvis jeg afvænner på den, så sover hun til ca. kl.07.00. Men jeg synes faktisk det er super hyggeligt at morgen putte. Min datter elsker det også! Men du skal gøre op med dig selv, om brystet er et forstyrrende element for hende, vågner hun pga. det og sover ikke igennem. Så er det en pisse dårlig vane, ligesom det var for os. De første nætter er værst, det bliver hurtigt nemt! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Du er pisse sej Signe 💪🏻😀 hvor meget ammer du dagligt og hvornår? Jeg har selv en lille poge på 9 måneder som jeg gerne vil amme så længe så muligt 😘 Hun starter nu i vuggestue, men håber jeg kan holde det vedlige alligevel 😀 Kunne du sagtens det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Charlotte! Det er du sgu da også <3 Det er faktisk gået rigtig fint, selvfølgelig bliver hun ikke ammet i de timer hun er i vuggestue. Ammer om morgen og aften ( efter aftengrød ). Udover det, ammer jeg efter behov. Nogle dage efterspørger hun ikke bryst, mens andre gør hun. Det fungere rigtig godt for os 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Ej hvor dejligt at høre, så er jeg mere rolig 😘❤️ Men når der går flere dage, er der så lige så meget mælk? Eller det styrer sig selv ?😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Der er faktisk altid mælk på de tidspunkter jeg normalt ammer 🙂 MEN der er selvfølgelig ikke i på tider, hvor jeg normalt ikke ammer. Egentlig meget rart at få lidt mindre bryster igen 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Go for it! Jeg håber, at min søn fortsat vil ammes når han er 14,5 mdr 🙂 Det er det bedste i verden. Ikke kun pga. de mange fordele ved modermælken, men også det utrolig tætte bånd man knytter med sit barn. Trygheden og nærheden. Hvis man kan amme, så er det da bare at fortsætte til putten selv siger fra. Det sker vel typisk inden han/hun er blevet 14 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FINGERMALING