PUTTERITUAL – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
#MANDAG

PUTTERITUAL

signemorkebergsjostrom-2

Personligt, syntes jeg det var pisse forvirrende at finde et godt putteritual og få kærlighedsvæsnet til at sove i hendes egen seng. Ikke mindst at finde en form, som virkede forrygende hos os! Som du ved, havde jeg længe søgt efter råd, til hvordan jeg kunne få min datter til at sove i hendes egen seng. Vi har haft nogle møg dårlige sovevaner, som på ingen måde har været optimalt. Hverken mor eller barn, fik en god nat. Det er lort og vildt fusterende når man står i det! Midt i min frustration, fandt jeg undskyldningen frem: “Når hun kommer i vuggestue bliver alting bedre.” En pisse god løgn-historie at fortælle mig selv, for da hun startede i vuggestue, holdte det sgu ikke stik. Faktisk var hun til min store overraskelse, nem at ligge for pædagogerne. Taveligt! Det gik op for mig, at det faktisk var mig, der var problemet. Hun havde ikke ondt i tænderne eller tandbrud, hun var ikke midt i tigerspring. Nej, det var mig. Min ubeslutsomhed og usikkerhed i forbindelse med putteritualet og frygten for at tag kampen op. Da det først gik op for mig, gik det stærkt. Helt nede i maven var jeg klar, i mine tanker var jeg målbevidst. Det her var noget, jeg skulle gøre. Ikke for mig selv, men for hende. Et frisk veludhvilet barn, er bare et gladere barn. Hun fortjente det! At være klar på, det er for barnets bedste. Det er et vigtigt mantra! Vi alle ønsker det aller bedste for vores børn. Vores putteritual:

 1. Starter med nat-grød og vælling. Kærlighedsvæsnet får øllebrød.
 2. Så ammer vi og efterfølgende børster vi tænder.
 3. Hun bliver lagt i hendes seng med hendes favorit bamse + sut ( hun er blevet bedre til at tag den )
 4. Jeg læser en godnat historie.
 5. Kærlighedsvæsnet kommer ikke op af hendes seng, når hun først er i den.
 6. Trøster med mine arme, uden at tag hende op. Nusser og kysser ubegrænset!
 7. Jeg bliver hos hende, indtil hun sover.
 8. Baby alarm, så jeg kan hører hende om natten.

Den første aften, tog det 1,5 time før hun faldt i søvn. Dagen efter 40 min og nu er vi nede på 20 min – endda uden gråd! Jeg er så stolt af hende. Hun vågner stadig 1-2 gange om natten, men er super nem at ligge igen. Et kram eller et glas vand og hun er tilbage i drømmeland. Det er virkelig sejt og har gjort en kæmpe forskel for os begge to. Om morgen er vi friske og glade! Hun vågner ca. kl.05, hvor hun kommer ind i min seng og bliver ammet. Hun sover heldigvis videre til ca. kl.07. og får morgenmad kl.07.45 – 08.00. Jeg siger ikke at min form, er den bedste form. Jeg vil fejle tusind gange og jeg vil helt sikkert fortryde en masse igennem mit liv som mor. Der er ikke en facitliste, ej heller en manual. Desværre.

Håber det kan give dig lidt mod på, at tag kampen 🙂

above-copenhagen-lookbook-released12

4 kommentarer

 • Er helt vild med jeres putteritual og synes det er okay i starten at tage børnene op, men hvis man bliver ved, så ved de også hvordan de kan sno os om deres små fingre.
  Du er sådan en god mor!

  Hav den bedste dag
  http://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Åh tak for din ærlighed og deling af putteritual. Jeg står med en 10 måneder baby, som pt har sovet i vores seng. Det fungerer ikke og hun skal sove i sin egen seng. Du giver mod og inspiration til at jeg nu vil handle på det. God aften 💗

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kender følelsen Mette <3 Husk at være helt klar i maven og gå målrettet efter at hun skal sove i sin egen seng. De kæreste små er så hurtige til at lurer vores usikkerhed. Det skal nok lykkes :*

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#MANDAG