TUNGEN LIGE I MUNDEN + 10 TIPS TIL ENLIGE MØDRE - SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
MINE NÆSTE BØRNEVENLIGE KØB

TUNGEN LIGE I MUNDEN + 10 TIPS TIL ENLIGE MØDRE

Indlægget indeholder affiliate links!

signemorkebergsjostrom-1

At være alenemor er oftes med tungen lige i munden og fingerne krydset. Der er ikke andre at læne sig op af, for at få hverdagen til at fungere. Der er én og det er dig. Du skal agere mor og far, på et og samme tid. Det vil ikke altid være nemt. Virkelig. Du er den ansvarlige, dag som nat. Og du vil spørger dig selv, enormt mange gange, om du gør det godt nok! Forestillingen om at give dit barn, den ideelle kernefamilie og den opvæskt du måske har haft, giver pisse dårlig samvittighed. Den forestilling, som du simpelthen er nød til at slippe. Nu. Jeg ville lyve overfor dig, hvis jeg skrev det er super nemt altid. Det er det selvfølgelig ikke. Mens mine veninder med børn og mænd, har en del mere frihed og to til at dele ansvaret, tilbringer jeg hver aften hjemme. Trods jeg synes kærlighedsvæsnet er den mest fantastiske skabning og nyder hende fuldt ud. Så hiver friheden da ind imellem i mig. Og ville da syntes det var lækkert, at have en partner in crime til at tag kampene. Som for eksempel den igangværende: At sove i sit egen seng, på sit eget værelse! Intet liv er fuldkommen perfekt, men livet er godt, som det er. Det handler sgu om at få det bedste ud af alting! Hun har mig, mig skal hun aldrig undvære! Jeg vil ikke anbefale at blive alenemor, alt andet lige er det nemmere at være to! Men hvis forholdet ikke fungere, så er det nemmere at være alene! Det er intet værre end de gentagende skuffelser i sit parforhold, på samme tid som vi skal være mødre. Det gør os simpelthen ikke til gode forældre, at blive i noget som ikke er godt. Tværtimod.

Jeg har reflekteret enormt meget over, hvordan jeg med tiden skal forklare hende. Hvorfor mor og far ikke bor sammen. Hvordan jeg skal takle de spørgsmål som vil komme med tiden. Og hvordan jeg selvfølgelig skal give hende et frirum til at reagere, hvis tingene bliver svært. Og i den forbindelse, vil jeg da dele mine tanker og de tips jeg kan komme med. Måske, give dig lidt inspiration eller ligende.
10 tips til enlige mødre:

 1. Vær ærlig. 
  Jeg tror ærlighed er vejen frem. Selvfølgelig pakket ind i en pakke, som henvender sig til den alder hun har når spørgsmålene kommer. Mor og far er ikke sammen fordi vi er gladere hver for sig.
 2. Find andre enlige mødre. 
  Det er guld værd ikke at føle sig som Palle Alene i verden. Det er virkelig dejligt, at have andre enlige mødre i sit netværk. De står oftes med samme udfordringer og tanker. Desuden har de brugebare tips!
 3. Ingen negativ snak. 
  Man skal selvfølgelig ikke snakke dårlig om sin far, foran barnet. Hvis man har brug for at lufte vandrør, så skal det gøres når barnet ikke er tilstede!
 4. Slip den dårlige samvittighed.
  Dårlig samvittighed fører intet godt med sig. Som alenemor må vi bare acceptere, den er der og så give slip på den igen. Vend situationerne om til noget positivt.
 5. Acceptere situationerne. 
  Du har ikke samme frihed og samme muligheder. Til gengæld så har du en unik symbiose med dit barn!
 6. Altid lytte og støtte.
  Jeg er sikker på, at det vil stinke lidt når ens barn siger “Jeg savner far“. Men den sætning vil komme, og kamelen skal sluges. Det er OK og barnets følelser kommer til enhver tid før vores. Lytte og støtte, acceptere og tag snakken.
 7. Gør noget godt for dig selv.
  Når barnet er hos far. Sov, tag i spa, løb en tur. Gør dét som gør dig glad! Jeg elsker det her. En glad mor, er en bedre mor!
 8. Tag imod hjælp.
  Det er en af de ting, som jeg personligt har haft pisse svært ved. Men yderst vigtigt! Tag ja hatten på, tag imod hjælp når den tilbydes.
 9. Find en pisse god babysitter.
  Ikke aktuelt for mig i øjeblikket, men med tiden skal jeg alliere mig med en pisse god babysitter. Det tror jeg, er vigtigt for alle os enlig mødre.
 10. Helgardere dig!
  Hvis uheldet er ude og lortet brænder! Barnet har høj feber, slår sig voldsomt, du bliver syg eller andre nødstilfælde, er det satme vigtigt ikke at stå alene. Forbedre dig på, hvem du ringer til, hvad du gør og hvem du gør det med. Det er dejligt i stationen at være velforberedt!

Har du flere tips, så hold dig endelig ikke tilbage 🙂

above-copenhagen-lookbook-released12

3 kommentarer

 • Dagens 10 gode råd, tak 🙂
  Made my day!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  hej

  jeg tænker om dit barn ikke har en far det er hos en gang i mellem, for de enlige mødre jeg kender, de har rigtig mange dage hvor de kan lave de de helt vil, når deres børn er fx fem dage hos fædrene?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anna. Jo mit barn har en far, som hun er sammen med nogle timer om ugen. Hun er kun 1 år og bliver stadig ammet både morgen og aften. Udfra hendes alder og behov, er hun på ingen måde klar til at være længere tid væk fra mig – hvilket hun selvfølgelig ikke skal. Elsker at være sammen med hende! Hun vil på sigt ikke komme til at være et barn, som er 5 dage eller ligende hos hendes far.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MINE NÆSTE BØRNEVENLIGE KØB