BE COLOR BLIND! – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
ÆRLIGHED PAKKET IND I EN FIN GAVE

BE COLOR BLIND!

signemorkebergsjostrom-9

Der er intet mere end livsbekræftende end at se to børn lege sammen. Blot to ligestillede børn, hvor den ene tilfældigvis er en “mælkehvid kartoffel pige” og den anden en lille “chokoladebolle dreng“. Øgenavne, fordomme og diskrimination. En vanvittig snæversynet tankegang, som får mine hår på armene til at rejse sig! Hvordan der overhoved findes en snak om “os” og “dem”, det har jeg aldrig forstået. Vi bliver født som mennesker. Ingen bedre, ingen dårligere. Vi er lige ligestillet, uanset vores hudfarve. Personligt, har jeg aldrig forstået hvordan en hudfarve beskriver mennesket, frem for dets handlingere. For mig, siger det mere om de mennesker bag sådan én utrolig snæversynet tankegang. Når det kommer til vores børn, er bestemt vores opgave som forældre, at lærer vores børn at være fri for den slags fordomme. At lige børn leger bedst, uanset hudfarve og køn. Jeg tror på, at overfor vores børn, skal vi bestemt være klare i vores ord og handlingere. Altid tænke over ikke at være fordrømmende!

Kærlighedsvæsnet har fået den bedste ven i Sebi, som er min veninde Stine’s søn. Han er pisse dejlig, omsorgsfuld og charmerende. Men igennem Stine, har jeg hørt de mest forfærdigelige kommentar, som hun har modtaget af vidt fremmede mennesker. Kan slet ikke sætte mig ind i, hvor dybt rystet jeg ville være, ved at fremmede mennesker skulle kommentere på mit barns hudfarve. En af de mere censurerede fortællinger: En pæn dame på vejen, som begejstrede siger “Nej en sød lille chokoladebolle“. Ej men jøsses, hvad får mennesker til at sige sådan noget?! Ét er at lille Sebi, snart vil forstå hvad der ren faktisk bliver sagt, men mon ikke den tankegang går igen i hendes børn? Skræmmer det ikke dig? For det skræmmer satme mig!

Let’s be color blind together.
Lad os hjælpe vores børn til ikke at definere andre udfra hudfarve, men udfra personlighed og handlinger. Den forskel vi ønsker i verden, starter altså med os selv!

above-copenhagen-lookbook-released12

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ÆRLIGHED PAKKET IND I EN FIN GAVE