10 TING JEG VILLE ØNSKE AT JEG VIDSTE INDEN JEG BLEV MOR #2 – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
WANDERLUST, HVORHEN?

10 TING JEG VILLE ØNSKE AT JEG VIDSTE INDEN JEG BLEV MOR #2

signemorkebergsjostrom-1

Der sker så mange ting, med os kvinder når vi bliver mødre. Lige fra den øjeblikkelige mor-kærlighed, når vi ser to streger på graviditetstesten. Fuldstændig ubevidst holder vi pludselig armene rundt om maven, som bliver nusset. Beskyttelsestrangen er aktiveret og den bliver bestemt ikke mindre igennem tiden. Under graviditeten, hvor vi både bekymre os, glæder os og bliver lykkelige over de utallige spark i maven. At mærke liv for første gang, er på alle måder fuldkommen unikt. Det er faktisk ganske vildt og surrealistisk. Tankerne om at i den ellers store mave, ligger en lille baby.. ens egen lille baby. Det er for crazy! Der er intet, der ændre en kvinde mere end det øjeblik vi bliver mødre. Det er også her, den ultimative prøve for parforholdet begynder. Det er enten utroligt kærlighedsdrivende eller kærligheds dræbende udfra hvordan ens partner håndtere de forskellige situationer. Vi kan hurtigt blive enige om, at intet er smukkere, mere sexet og dejligere, end en mand som tager ansvar og er pisse engageret i sit barn.

Personligt, var det er ekstremt, hvor ansvarsbevist og fokuseret jeg blev. Der en stor forskel inden i mig. Som du ved, var intet optimalt omkring os da kærlighedsvæsnet kom til verden. Husker jeg tydeligt hvordan jeg græd mig igennem forberedelsesdag til det planlagt kejsersnit. Det var pinligt. Virkelig. Men fysisk umuligt for mig at holde tårerne inde, grundet alle de uoverensstemmelser. Da hun endelig kom, mit eget lille mirakel, lukkede jeg ganske enkelt hende og jeg inden i en boble, hvor skænderier, svigt og drama bare ikke eksisterede. I månederne hos mine forældre, mens lejligheden blev renoveret, var det kun hende og jeg. Og jeg er, som du ved, alenemor nu. Hvilket bestemt var det rigtige valg og er super glad for det nu ( læs her )!

Jeg har tidligere skrevet en liste på 10 punkter, om de ting jeg ville ønske at jeg vidste inden jeg blev mor ( læs her) . Jeg kunne egentlig fortsætte, for hold da op der er mange ting jeg ville ønske at jeg vidste 🙂

 1. Tag et hav af billeder men vigtigt; skyd også video af din mave. Det er guld værd senere!
 2. Føl efter i din mave, hvad har du lyst til? Graviditeten skal nydes, ikke stresses!
 3. Gå amok i dine cravings! Det ER tilladt, også hvis det er ulækkert!!
 4. Din krop vil ændre sig, men stresse ikke. Langsomt bliver du dig selv igen.
 5. Dine smagsløg kommer tilbage til sig selv.
 6. Du kan bestille din første frisør tid, når baby er 3 mdr. Det er awesome!
 7. Kejsersnit. Trods jeg blevet frarådet at føde på naturligvis, så ville jeg nu ønske jeg havde prøvet det. Next time!
 8. Køb kun LIDT tøj i størrelse 50. Baby vokser hurtigt!!
 9. Gå jævnligt til graviditetsmassage. Du vil takke dig selv for det valg senere.
 10. Lad vær med at find på projekter! Er du gået på barsel, så hyg dig.

Nævner det igen; Skriv dit barn op til vuggestue i dagene efter barnet ankomst. Trods kommunerne anbefaler det inden 4 mdr, så går de efter opskrivningsdato. Vil du være sikret en plads, så lad vær med at gør som jeg! Skriv op med det samme og besøg gerne vuggestuer inden du føder!

above-copenhagen-lookbook-released12

2 kommentarer

 • Ida

  Fin liste 🙂 men jeg kan altså ikke forstå det sidste – for kommunen må ikke tage datoer før de fire måneder, de tager opskrivningedstoen fra barnet er fire måneder

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • På listerne er placeringen opskrivningsdatoen fra hvornår barnet er skrevet op. Og det kan i den grad betale sig at skrive ens barn op asap, da de netop går efter opskrivningsdatoen Jeg har først fået plads nu, behovsdato 6 feb. Skrev hende op inden 4 mdr. Dem der har fået plads før mig, som er yngre end min datter, har skrevet op før mig. Må indrømme, det med inden 4 mdr er altså bullshit i min optik. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WANDERLUST, HVORHEN?