MØG DÅRLIGE SOVEVANER – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
AT JONGLERE

MØG DÅRLIGE SOVEVANER

Indlægget indeholder affiliate links!

signemorkebergsjostrom-96

Jeg indrømmer det! Min datter har møg dårlige sovevaner og jeg kan ikke pege fingre af andre end mig selv! Jeg er både en kujon og et vat-pik når det kommer til at tag kampen op. Ligeså fantastisk, sød, kærlig og engle agtig pigebarnet kan være om dagen, ligeså stor en søvn-tyv og tyran kan hun være om natten. Hun har selvfølgelig luret at med stædighed og vedholdenhed, giver hendes mor op før eller siden. En ryg som en regnorm, det kan man roligt sige!

For at være ærlig, så ved jeg faktisk ikke helt hvad jeg skal stille op. Ja vist er der søvn-kursuser. Har forsøgt et enkelt, det har simpelthen ikke virket. Penge ud af vinduet!! Desuden nægter jeg at lad mig barn græde sig selv i søvn. Det kan umuligt være sundt! Hvad i al verden, gør andre mødre i sådan en situation? Hun bruger hverken sut eller noget der ligner. Jeg agere som sut, sutteklud og malkeko. Det kan være fantastisk hyggeligt. Men at blive jumpet af en sugemalle om natten, er måske li i overkanten. Jeg har brug for råd!!

Vi har selvfølgelig en fast rutine. Struktur! Efter at have børstet tænder, ser hun teletubbies ( Tak Cille ) hvor hun får lidt modermælkserstatning mens hun sidder med dynen og putter med mig. Efterfuldt af aften amning og ja, jeg ammer hende i søvn! BAD BAD BAD MOM! Når hun sover tungt, ligger jeg hende i sengen. Ofte vågner hun først kl.01 ( I øjeblikket her kl.22.00 ), hvor hun får vand og vugger hende i søvn igen. Samme tur kl.03. Ca. kl.05.00 kommer hun over i min seng, hvor jeg morgen ammer og hun sover videre til kl.07.00. Det er de gode nætter, de dårlige gider jeg simpelthen ikke tale om. ZzzZzzz! Jeg er DØD misundelige på jer med 1 årige børn, som ren faktisk sover igennem. Dem som bliver lagt, mens de er vågne og blot falder i søvn. Hvordan i al verden har i gjort det? Fortæl mig det!! NU!!

Den sidste ting, hvornår skal man tag kampen? Bliver det bedre, når hun er startet i vuggestue og er mere træt?

above-copenhagen-lookbook-released12

9 kommentarer

 • Kristina

  Hej Signe
  Kender dig slet ikke men kan ikke lade være med at følge med på fine indlæg. Min første tanke er at det drejer sig om sult. Er hun mæt – måske vælling eller grød kunne hjælpe. Men som mor til to store børn kan jeg berolige dig med at det går over, og at du er en god mor der gør alt med kærlighed, så skal det nok gå alligevel
  Pøj pøj med det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kristina. Jeg ville havde tænkt præcis det sammen, hvis det ikke var mig selv 🙂 MEN hun spiser utrolig meget aftensmad + hun får aftengrød, modermælkserstatning + amning inden sovetid. Jeg glæder mig til at det går over, da jeg virkelig kan mærke hun er gladere på de bedre sove-dage. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine benda

  Jeg forstår dig fuldt ud. Det kan være rigtigt hårdt. Har en datter på 8 måneder. Ammer ikke mere om natten. Det råd jeg fik var at jeg skulle se efter tegn på at hun er træt. Alså gaben og grider sig i øjerne. Gode tegn. Når man ser de tegn så er det at putte hende med det samme. Ikke vente. Endten er baby ikke træt eller også er baby overtræt. Det andet råd jeg kan give er at baby altid skal se hvor man putter hende. Så baby ikke vågner op og ser at hun er et andet sted. Det har virket for mig. Håber at du kan bruge de råd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  WORD!! Det er som at læse noget jeg selv har skrevet. Pisse frustrerende! Min datter er 5mnd og vi Har også prøvet søvnkursus (alt) men uden virkning. Det er så hårdt men jeg ønsker heller ikke at min datter skal gråde sig i søvn. Håber de små snart kan få lidt bedre søvn vaner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh det lyder godt nok træls med sådan nogle trælse dage, men mon ikke det går over igen på et tidspunkt? Hvad ved jeg er ikke mor, endnu. hihi! Men håber du finder en måde at få det til at fungere på! :).

  Rigtig god onsdag :).
  http://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jeg ved ikke om hun sover på eget værelse eller inde hos dig ? 🙂 min søn sov utroligt uroligt , og jeg fik et råd om at prøve at ligge ham på eget værelse , da det simpelthen kunne være os (forældre) der forstyrrede hans søvn om natten . Han kom på eget værelse , og efter 14 dage sov han igennem . Alt kræver tid , og man skal finde sin tålmodighed frem (puuuha🙈) . Hvis du er tilhænger af sammensovning , synes jeg det er det du skal gøre , da det også skulle give rolige sovebørn .
  Mht at få hende lagt uden amning om aften , tror jeg bare det er en vane , sæt en dag du vælger at tage kampen op , og accepter at det bliver nogle hårde dage . Lav aftenrutine som i gør nu , slut evt det hele af med at læse en bog (man anbefaler ikke vi ser mobil , tv eller andet elektronik 30 min før sengetid da det kan forstyrre nattesøvnen , tænker at det er det samme med børn . Jeg ved det ikke men det tænker jeg ) læg hende i seng , og sig godnat , lad hende ligge og snakke eller hvad hun gør , og gå derind igen og sig godnat , og fortsæt sådan indtil hun falder i søvn. Hun vil efter nogle dage opdage at hun skal sove og at du ikke “giver op” efter et stykke tid . Man kan sagtens gøre dette uden at barnet skal blive ked af det eller græde . 🙂 det blev en lang besked ! Sorry 😝🙈 håber der var noget af der du kunne bruge

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AT JONGLERE