10 TING JEG VILLE ØNSKE JEG VIDSTE SOM NYBAGT MOR – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
DAGEN OG HOSPITAL SAMTALE

10 TING JEG VILLE ØNSKE JEG VIDSTE SOM NYBAGT MOR

Indlægget indeholder affiliate links!

signemorkebergsjostrom-37

Forvirrede nybagt mor, som iøvrigt også glemmer alt” det beskriver nogenlunde den følelse jeg selv havde om mig selv! Da jeg for snart 1 år siden, blev jeg mor til jordens skønneste skabning. Det var dejligt, fantastisk og fuldkommen en forvirrede jungle at navigere rundt i. Dér var ingen manual til denne lækre lille sag! Må krybe til korset og indrømme, at jeg grædende ringede 118, første gang pigebarnet havde mavekneb. Haha! Ja, altså med titlen som nybagt mor, åbnes der en hel ny verden. Ligeså vidunderlig som den kan være, ligeså skræmmende kan den være! Idag har jeg samlet 10 ting som jeg ville ønske jeg vidste som nybagt mor. Let’s go:

 1. Baby-lort.
  Du havde måske aldrig forventet at du skulle være så interesseret i baby-lort. Men velkommen til mor-verden. Det fortsætter, så du kan ligeså godt vende dig til det. Hurtigt! 😉
 2. Yoga-bold.
  Køb en yoga-bold. De koster max 100 kr og gør underværker! Fik selv det fif og det er virkelig fantastisk når baby græder. Når lækkerheden bliver ældre, kan yoga-bolden bruges til at styrke motorikken og balancen. Win Win!
 3. Giv sut!
  Én ting, som jeg gentagende gange kan nævne! Men det er sørme skide vigtigt! Jeg banker stadig mig selv i hoved for, at jeg lyttede til de kloge-hoveder på hospitalet og ventede 14 dage. Idiot Signe!
 4. Giv modermælkserstatning.
  Selv hvis du fuldammer, er det altså en fremragende ide at give modermælkserstatning i ny og næ. Ikke mindst er det fantastisk at kunne overlade natteroderiet til far eller bedsteforældre – bare én gang imellem. En frisk mor er bare en bedre mor!
 5. Mavekneb. 
  Det går over. Du behøver ikke ringe 118, og hold igen med dine tårer. Tarmene skal lige igang og det gør lidt ondt.
 6. Dit barn går ikke i stykker.
  Jeg var ikke meget for at andre skulle holde mit barn. Var konstant nervøs for hun ville gå i stykker. Det gjorder hun selvfølgelig ikke og faktisk er det ganske rart at hun ikke kun er afhængig af mine arme.
 7. Klippe negle.
  Et godt fif jeg fik med på vejen. Klip neglene når baby sover. Det virker!
 8. Den mest forvirrede tid, er det første 2 mdr.
  Er du stadig i de første 2 mdr? Hold ud, det bliver meget nemmere efter 2 mdr.
 9. Begynd allerede søvn-rutinerne nu.
  Selv om det er pisse hyggeligt at dele seng med ens nyfødte lille skønhed. Så vil du takke dig selv for at skønheden allerede sover i sin egen seng fra starten.
 10. Følg din mavefornemmelse.
  Trods det hele er nyt og til tider forvirrende. Så tro på din mavefornemmelse, du har altid ret når det kommer til din intuition og dit barn.

Håber du kunne bruge det til noget :*

above-copenhagen-lookbook-released12

3 kommentarer

 • Sissel

  Er SÅ enig i alle punkter, pånær nr. 9 🙂
  Jeg er nemlig fortaler for samsovning… for jeg er overbevist om at alle kan få det til at lykkes at sove godt, på den måde.

  Nr. 2 med yoga-bolden har vi også selv brugt. Shit bouncen er effektivt! haha.

  Nr. 10: <3 <3 <3 <3 <3 Lige præcis!

  / livetsomungmor.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Det med at klippe negle om natten er en ok ting lige nu men når de bliver større bliver det et problem fordi de ikke kender noget til det. Jeg lavede samme “fejl” med min ældste hvor det er et helved nu, men den yngste har fået det gjort vågen siden han var lille 🙂 bare en tanke

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DAGEN OG HOSPITAL SAMTALE