12 TING JEG VILLE ØNSKE JEG VIDSTE INDEN KEJSERSNIT – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
MOODINGS, MENU + 20% RABATKODE

12 TING JEG VILLE ØNSKE JEG VIDSTE INDEN KEJSERSNIT

Indlægget indeholder affiliate links!

signemorkebergsjostrom-80

Alt er mere eller mindre lukket og i disse helligedage er vejene ikke proppet med cykelister som skal til og fra arbejde. Lidt ødet, selvfølgelig pånær turisterne i deres ekstrem underholdende foto-stillinger. Haha! Jeg nyder påskedagene. Virkelig. Barseldagene er slut og med helligdagene har jeg mulighed for lidt ekstra pasning til kærlighedsvæsnet og kan derfor arbejde. Det er en luksus ting, da jeg bestemt ikke er van til at kunne arbejde så meget som behovet egentlig er. Soph har stadig ikke fået vuggestue plads og må indrømme at jeg glæder mig for der tikker en mail ind i min e-boks om en plads til hende. Forstå mig ret, jeg elsker at tilbringe tid med hende, men uden arbejde er der ikke meget smør på bordet.

Idag har jeg tænkt mig at dele lidt ud omkring de ting som jeg ville ønske jeg vidste inden kejsersnit. Mit kejsersnit var planlagt, det blev det af flere årsager som du kan læse her. Jeg synes egentlig der er nogle utrolig uheldige holdninger omkring valget af kejsersnit. At man ikke har “født” er blot én af dem. Må indrømme at det er noget værre vås!! Vi bestemmer selv over vores egen krop, valget er fuldstændig vores eget! Nu elsker jeg lister, og har lavet en liste med 12 punkter som jeg ville ønske jeg vidste inden kejsersnit. Det er også lidt til jer kvinder, som skal føde naturligt!

 1. Du er pisse nervøs når du sidder og venter på operationsgangen, det er surrealistisk og nervepirrende. Kan berolige dig med, at så snart du har dit kærlighedsvæsen i armene, vil du glemme alt om tid og sted. Du kan få det dårligt under syningen af dit maveskind, men husk lægerne har prøvet det før!
 2.  Det kræver seriøst styrke at komme ud af sengen. Det første døgn er det røv vigtigt at komme ud og gå. Det gør virkelig ondt! Men smerterne fortager sig hurtigere, når du bevæger det første døgn. Suck it in og tag imod morfin! Den første tur ud af sengen, er den værste!
 3. Du bløder. Meget! Den voksen ble er ikke kun til naturlig fødende kvinder.
 4. Du er over-følsom! Der er intet andet tidspunkt i livet at du er mere åben og følsom som ugen efter et kejsersnit eller fødsel. Omgiv dig kun med positive mennesker! Alle familiestridigheder skal ikke i nærheden af dig og dit nyfødte barn!
 5. Glem fornemt tøj og makeup, du kommer ikke til at gå i andet end hospitalets yderst ucharmerende mormor trusser og du er ærligtalt fuldstændig ligeglad! Bare tag en lang cardigan med!
 6. Giv dit barn sut! LIGEMEGET om hospitalet anbefaler at vente 2 uger til amningen er ordentlig etableret. Jeg fortyder inderligt at jeg lyttede til fagfolk, frem for min egen mor! Soph bruger ikke sut, hvilket betyder hun ikke får dækket sit suttebehov, andet end ved mine bryster. Hun vil heller ikke have sutteflaske og kan derfor ikke passes = ingen ikke fulde nattetimer.
 7. Du er træt, udmattet og ikke i humør til hospitalbesøg. Lad vær med at invitere gud og enhver mand. Lyt til dig selv, det er OK at sige fra.
 8. Mange børn som er født ved kejsersnit, sluger fostervand. Det er ekstremt ubehageligt når det lille væsen gylper det op.
 9. Du er i den berømte baby-boble den første uge – nyd den!
 10. Barnet sover rigtig godt de første dage. Sorry to say: Det fortsætter IKKE!
 11. Kejsersnit aret laver altså en delle nederst på maven. Jeg er ikke ked af mit ar, det har givet mig den smukkeste gave. MEN jeg har en mor-mave-delle!
 12. At træne maven op tager længere tid. En naturlig fødsel har den fordel, at maven trækker sig naturligt sammen igen.

Hvis du læser dette indlæg, skal du snart være mor! Det er kæmpe stort og et nyt kapitel i dit liv – glæd dig! Jeg har også lavet en liste med 10 ting jeg ville ønske jeg vidste inden jeg blev mor ( læs her ) og læs da også om mit kejsersnit oplevelse her.

above-copenhagen-lookbook-released12

2 kommentarer

 • Louise

  Jeg er en lille smule uenig med dig, arret behøver IKKE give en delle neders på maven, mine tvillinger er født med kejsersnit og jeg har aldrig haft dobbelt-mave på noget tidspunkt – det kommer vel an på hvordan man er blevet syet. Mit ar sidder som sådan heller ikke på maven, men liger under den, og er totalt usynligt ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det har du ret i. Det kommer selvfølgelig an på hvordan det er syet 🙂 Jeg har en lille mor-delle, men som sagt er ikke ked af det over den. Den har givet mig en smuk smuk smuk gave, trods det fine maveskin er væk <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MOODINGS, MENU + 20% RABATKODE