SAMVÆR OG FORÆLDRESKAB - SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
FANTASTISK, ØKOLOGISK OG BILLIGT

SAMVÆR OG FORÆLDRESKAB

Spohiasød-9

Det der med samvær og forældreskab kan dælme have sine udfordringer, lad os formulere det med at man kan komme ud for at skulle sluge nogle kameler ind i mellem og det er fanme ikke altid skide sjovt! I et hvert brud kan der være såret følelser, åndsvage ord sagt og handlinger som ikke kan tages tilbage – ind imellem skal man tænke sig om, og især med et lille barn involveret! Heldigvis er vores situation egentlig under gode forhold og vores datter er det vigtigste!

Barnet er det vigtigste og skal være i centrum på samvær, når kærlighedsvæsnet har besøg så skal HUN havde det godt. Alle andre følelser kommer i anden række og er ikke relevante for mig på besøgs dagene. Trods kærlighedsvæsnet ikke forstår de sagte ord, så forstår hun stemninger og toneleje i kommunikationen. Når det er sagt, så er det ikke nemt at gå fra hinanden med et lille barn. Før i tiden ville jeg tag mig en god vino tur med veninderne, bearbejde mit shit med musik og dans – det er lidt noget andet som ammende mor. Der er ikke meget vino eller natteroderi, ej heller særlig meget plads til såret følelser og reaktioner. En ny form for bearbejdelse, er at være ædru og finde finde lyspunkterne! Og det går faktisk ganske udemærket. Sammen har vi skabt en fucking lækker datter, og hende skylder vi at være forældre for, på den aller bedste måde! Ligemeget hvad, så skal hun havde det godt og mærke hendes forældre kan kommunikere, ikke for hans eller min skyld – men for hendes! Hun skal ikke opvokses med skænderier og diskussioner som flyver over hendes hoved, hun skal ikke have bekymringer på hans eller mine vegne – hun skal have to glade forældre!!

Jeg har lavet en lille liste, med nogle gode punkter:
– Lav faste aftaler og tidsrum med barnets far om samvær.
– Hold din kæft, hvis du ikke har noget pænt at sige.
– Sæt dig med barnet og deltag i samvær, så barnet kan mærke alt er okay.
– Hvis du har noget du vil drøfte med ham, ring til ham når barnet sover.
–  Snak med statsforvaltningen, hvis du er i tvivl om hvordan du skal håndtere det hele.
– Husk dig selv på at tid er en god faktor.
– Husk også dig selv på, at i har skabt noget fantastisk sammen og barnet er det aller vigtigste.

Jeg ved godt at det kan være svært, og måske står du i samme situation som jeg gør – måske værre, måske bedre. Men ligemeget hvordan vi vender og drejer samvær og forældreskab, så handler det om barnets behov. Hvad betyder dine, mine, deres eller hans i forhold til barnets? Intet faktisk.. Som sagt man skal sluge kameler, men i sidste ende er et lykkeligt barn det hele værd!

above-copenhagen-lookbook-released12

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FANTASTISK, ØKOLOGISK OG BILLIGT