ALENE-MOR? SAY WHAT? - SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
6 MODE-SKØNNE EFTERÅRS LÆKKERIER TIL DE SMÅ

ALENE-MOR? SAY WHAT?


signemorkebergsjostrom-2

De sværeste indlæg at skrive, er dem som er poppet med følelser før man er afklaret og okay. Ind i mellem skal jeg først lige bearbejde, tygge og overveje mine ord før de kommer ned på skrift og det er præcis indlæg som dette, som er de sværeste! Når alt ikke ender som man håber, tror og forventer at det ville, så gør det fucking ondt inden i og jeg ville lyve hvis jeg sagde det her er smertefrit!

Alene-mor var det sidste jeg havde forventet at blive, det var slet ikke en del af mine overvejelser!! Men i livets gang er alt muligt, også at være alene med et barn på 3,5 mdr. Men lad os ligge kortene på bordet, det har ikke været sjovt når man som nybagt mor vælger at være alene med et lille barn! Hun er det vigtigste og Tobias er flyttet ud, hvordan det er forgået, hvorfor præcis vil jeg ikke komme nærmere ind på. Men jeg vil forholde mig til livet som enlig mor til jordens lækreste lille pige, som bestemt ikke skal mangle noget!

Så min nye rolle, enlig mor til kærlighedsvæsnet er et noget andet ansvar end når man er to. En anderledes hverdag og nye rutiner – heldigvis har jeg de bedste forældre, veninder og venner som står klar med hjælpende hænder.

Så alene-mor, har du nogle gode tips til mig?
De bliver taget imod med kyshånd – I need them!!

above-copenhagen-lookbook-released12
   

20 kommentarer

 • Jeg var selv alene fra min søn var 11 måneder. Kæresten var utro, smed os på gaden, lod hende flytte ind og gjorde hende gravid. Yes.

  At være alenemor er hårdt. Og jeg kan huske dengang jeg blev alene, at der var en kvinde der skrev til mig, at det var meget bedre at være alenemor. Sådan følte jeg det nu aldrig. Men det var bedre, end at være sammen med min søns far.

  Brug din omgangskreds så du kan blive aflastet lidt ind i mellem. Og så fortæl dig selv hver dag, at du gør et fantastisk stykke arbejde. Det er bestemt ikke kun dårligt at være alene. Det er bare noget andet end når man er to.

  Jeg endte med at være alene i et par år før jeg mødte min nuværende kæreste. Nu knap seks år senere, bor vi sammen og skal til at lave baby nr. 2. Og jeg har aldrig været mere lykkelig.

  Så det kan godt være det hele roder lidt lige nu, for dig og for din datter. Men det bliver godt igen – det kan jeg love dig. Og når du er kommet ud på den anden side – når alt det praktiske er ordnet, når der er styr på jer og når dit hjerte er begyndt at hele, ja så vil du være stærkere end nogensinde.

  Det gør mig ondt, at dit liv tog en anden drejning end du havde ønsket og håbet på. Jeg sender dig tusinde tanker og en masse varme knus – det skal nok gå det hele <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • OMFG hold kæft en idiot – MÆND!!!! Det er jeg dælme ked af at høre, ingen fortjener sådan en opleve!! Og er virkelig glad for du har fundet en fantastisk mand som inderligt gør dig lykkelig <3
   Tusind tak for alle dine råd, jeg vil brug dem alle :*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christiane Falke

  Helt ærligt, så har jeg aldrig haft så meget tid til mig selv som da jeg blev alene med en bebs på 6 måneder og det til trods for at jeg var sådan en speltmor der samsover og langtidsammede. Han er 2 nu og jeg ville ikke bytte vores samhørighed for noget.
  1. Få aftaler på plads med far med det samme
  2. Spis sundt og få nok søvn
  3. Lær at leve med rod
  4. Få kørt en omsorgsperson i stilling som du stoler på kan tage sig af bebs mens du tager et bad eller går en tur.
  5. Husk at bede dem du er sammen med om at tage et godt billede af din bebs Og dig. Som alenemor ender jeg altid med akavede selfier af os 😉
  6. Hav backup mad og snacks i fryser og i skabe. Intet er værre end ikke at kunne rende i kiosken om aftenen fordi man bare ikke kan gå fra bebs.
  7. Din følelsesmæssige tilstand smitter af på din bebs. Hvis du ikke er kommet over bruddet eller du importerer for meget negativ energi ind i dig selv, så få hjælp. Professionelt eller af venner.
  8. Byggemand Bob, Postmand Per og Teletubbies er det mest uskadelige fjernsyn i verden og kan sagtens ses af en bebs mens mor laver mad 🙂
  9. Lær at bære bebs på ryggen. Bebs kan sidde i en god ergonomisk bæresele i lang tid frem. Jeg har altid fået lavet aftensmad og undgået ulvetimen takket være min manduca og ergobaby.
  10. Lær baby at være i bad samtidig med dig. Det sparer tid, det er hyggeligt og begge bliver rene samtidig og det er en dejlig måde at føle samhørighed på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kicki

  Kæreste Signe!!!

  Jeg var alene med min søn siden hans far forlod mig i graviditeten. Verdens hårdeste rutsje tur!
  Jeg følte mig alene, først nu er det gået op for mig at det er jeg ik! Tværdigmod. Jeg kunne ikke få øje på der var andre end mig der var efterladt med et barn.
  Lyt til dig selv, og vid at det bliver lettere, der kommer huller jo Størrere hun bliver- det lover jeg! Lige nu tager du en tørn, der ikke inkluderer den store frihed, men hvor paradoksalt det end lyder så savner jeg stadig den tid, hvor jeg var låst, med et spædbarn.
  Mig og ham.
  Dig og hende.
  Det er så hyggeligt, man skal bare lige lande i det.
  Jeg ved du kan! Det bliver din største lykke- største stolthed- og kærlighed!
  De bedste hilsner <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kicki, tusind tak <3 Og ja det er en virkelig rutsje tur, så mange følelser og praktiske ting som skal i orden. Jeg er helt sikker på at har ret i at det bliver den største lykke, så snart jeg lige finder mit fodfæste igen :*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære du,
  Jeg blev alenemor, da min søn var 1 måned gammel. (4 år siden snart). De første 3-4 måneder kan jeg ikke huske, fordi jeg var i en zombie-lignende tilstand – da jeg var for stolt til at bede om hjælp fra familien. HUSK at række ud, når du har brug for søvn, lidt frihed eller bare noget stilhed. Dit samarbejde med faren vil helt sikkert blive godt, når alle ‘følelser’ stiller af. (Selvom du ikke nævner noget om jeres samarbejde).
  Ind i mellem syntes jeg faktisk, at det var lettere at være alenemor, fordi jeg ikke skulle leve op til at være en power-kæreste sideløbende med, at man fokuserer på at gøre sit bedste som nybagt mor. Så når baby sover, har du DIG tid, og kun DIG tid. Det er jeg ret sikker på, at du kommer til at nyde! 🙂
  You can do this!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh Jule du har ret, hjælp er dælme noget jeg også skal blive bedre til at bede om! Og ja, det er super fedt ikke at have behov for at være power-kæreste, bare få lov til at være nybagt mor på godt og ondt. So fucking what hvis jeg først børster mine tænder kl.13!! 🙂 TUSIND TAK for dine ord! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære smukke dig, Jeg kender de følelser du går igennem, da jeg selv valgte at blive single før sommeren. Min søn er 2 et halvt år. Kæmpe knus til dig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Fra alene mor til alene mor.

  1- ALTID barnet først!!! Uanset hvad du mener om barnets far.
  2 – ALT bliver godt! Lige nu skal du bare trække vejret.
  3 – Drop den dårlige samvittighed over at kernefamilien ikke blev det glansbillede, vi er vokset op med.
  4 – Lav fast samværs aftale, så hun får stabilitet. (du vænner dig til at undvære dit barn, når det er Far’s samværsdage, hun er nok liiige lille nok til overnatning pt)
  5 – ALT bliver godt. Vigtigt at gentage, da tvivlen om dit valg, vil sidde og nage et stk tid.
  6 – Du KAN være en god alenemor. Vi er mange som dig og vi lever med dejlige, stærke og glade børn.
  7 – Skriv ALLE aftaler med Far ned (kan gøres online hos statsforvaltningen) Uanset hvor gode venner I kan være, vil I støde på uenigheder og så er det guld værd at trække aftalen frem.
  8 – ALT bliver godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lissa

  Tingene bliver ikke altid som vi forventer, men den bedste mor et barn kan få, er en glad mor.
  Du skal nok blive den dejligste alene mor for din skønne lille pige Signe. Med kærlighed og viljestyrke kommer man meget langt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • 💜💜 Det er superhårdt, men som alenemor på deltid pga. Sejlermand, er der virkelig også nogle fordele !!!! Du skal nok klare den. Dejligt med et godt netværk.. 💜💜

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Mit bedste råd er ikke at stille for store krav til dig selv. En nullermand under sofaen skader ingen, eller rugbrød til aften når overskuddet ikke er til den store madlavning. Den eneste man skuffer ved for høje forventninger er en selv og at skuffe sig selv kan give ar på sjælen. Og så skal du huske Signe tid:) vi elsker vores men selv 1 time alene engang imellem kan gøre hverdagen 100 gange nemmere. Du får et stort kram og held og lykke med på vejen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  En kalender til at kunne holde styr på alt nu når det kun er dig.
  Tag en dag ad gangen. I løbet af kort tid vil du have dine rutiner og det bliver sååå godt.
  Husk dig selv,så lad opvasken stå. Det er OKAY 🙂
  Det er ikke så værst at være alenemor, du skal ikke tage hensyn til et andet voksen menneske. Rigtig dejligt når man er træt fordi den lille ikke har sovet og man normalt vil snerre af folk omkring en.
  Så er der det at dig og lillemus vil få et specielt bånd, fordi det bare er jer 2.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

6 MODE-SKØNNE EFTERÅRS LÆKKERIER TIL DE SMÅ