AT VÆRE MOR - SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
VED AT VÆRE KLAR TIL BARNEDÅB

AT VÆRE MOR

minpige12uger (9 of 1)

Idag har vi en rigtig hygge lørdag, med små “skal” ting på programmet prøver vi at holde dagen så stille og roligt, inden det helt store barnedåbs show i morgen! Med så 50 skønne mennesker til brunch lader vi op til vand i håret og lækker mad i mavsen, hvilket jo kun er dejligt! Hun skal i bad, jeg skal i bad og Taija får sørme også en tur – en hygge dag med et bade-program 🙂 Jeg har i den sidste tid reflekteret meget om mor-rollen, det at konstant være på, det at elske så enormt højt og dem som ikke tror det er særlig hårdt at være på barsel ( dem som burde hoppe i havet ).

Som mor tilsidesætter vi konstant vores egen behov for vores barn, selv de mest basale som mad, drikke og toiletbesøg – jeg tør vove påstå at kærlighedsvæsnet kommer mere i bad end jeg selv gør! Trods at vi, uden at blinke, tilsidesætter vores behov for vores børn, er det noget af en omvæltning i livet. Det er altså stressende at amme sin datter og være ved at tisse i bukserne, eller at lækkerheden sover i armene og maven gør ondt af sult! Jeg elsker kærlighedsvæsnet, men i disse øjeblikke ville jeg ønske der var nogle magiske hænder til at hjælpe mig! At tag på en shopping tur er pludselig en ny oplevelse, ikke mindst den oppakning som man skal slæbe med – men det kræver planlægning med faste rutiner, selv blot at komme ud af døren. Min datter bruger ikke sut, hun vil simpelthen ikke have plastik ind i hendes mund og trods jeg stadig forsøger så gider hun den bare slet ikke. Det betyder også at mine bryster er yderst brugte for at dække hendes suttebehov, og så hyggeligt som det kan være så er det ikke skide praktisk på en cafe date! Selv under mit blog-skriveri bruger jeg den ene arm til at vugge hende – den konstante “at-være-på” følelse. Jeg ville ikke bytte hende ud for noget i verden og at få hende var uden tvivl den bedste beslutning jeg nogensinde har truffet, men realiteten er at være mor er ben-hammerne hårdt og intet andet menneske i verden skulle prøve på at holde mig vågn om natten!

At få den form for ansvar, som overfor ens eget barn er kæmpe stort. Den kærlighed er fuldstændig anderledes end noget andet, på mange måder meget mere intens og unikt. At elske så højt, giver også bekymringer – hvis hun springer et måltid over om natten, vågner jeg for at tjekke hendes vejrtrækning. Det konstante behov af at tjekke om alt er som det skal være, gør det umuligt at slappe af hvis hun ikke har det godt. Under hendes første børne vaccine var jeg virkelig bekymrede, og så pylrede som det lyder havde jeg sgu aldrig troet jeg ville være “den slags mor”, men det er jeg!

Til dem som ikke tror barsel er hårdt, du skulle selv prøve det! I et år bliver alt hevet ud af kalenderen – glem fashionable events, romantiske dates og vino med veninderne! Din fornemste opgave er nu at tag vare på et lille bitte barn, hvor der derudover ikke følger en manual med. Du skal tilsidesætte alle tænklige behov for det vigtigste er barnet, som faktisk altid har brug for dig 24 / 7. Tiden med en hel netflix film på sofaen er mere eller mindre umulig, ligesom 9 timers nattesøvn er en by i Rusland – efter noget tid vil tag hårdt på kroppen. I perioder vil du stille spørgsmålstegn til “hvem du er”, “gør du det godt nok” og “hvordan kommer du igennem det her.” At blive mor, at være på barsel, at lære sig selv enormt godt at kende – du finder ud af hvor stærk du er, hvor meget du kan rumme og hvor meget overskud du har trods minus på søvn kontoen. Og det vil gå op for dig, at kærligheden til dit barn, er hvad der driver dig! På det her tidspunkt, vil du fortryde du nogensinde har tvivlet på at barsel er fucking-hårdt!

Til mænd som ikke tror barsel er “så hårdt” har jeg 3 ord: HOP I HAVET!
Du ville ikke overleve 2 dage alligevel 😉

above-copenhagen-lookbook-released12
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VED AT VÆRE KLAR TIL BARNEDÅB