EN SNAK OM SYGDOMMEN PCO – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
MIRINS COPENHAGEN & BODY SCRUB

EN SNAK OM SYGDOMMEN PCO

IMG_5943
PCO er en hormonsygdom som rammer hver 4 kvinde i Danmark! Flere af jer har efterspurgt indlæg om PCO, det at være kvinde med sygdommen og at kunne spise den væk. At blive gravid trods svaret på det nærmest er umuligt! Jeg har prøvet mit bedste, på at beskrive tanker, følelser og handlinger 🙂

Alt i livet er en process og de hårde beskeder kan være svære at sluge.
Sådan var det ihvertfald for mig, da jeg fik beskeden om at jeg havde PCO!

Jeg følte mig temmelig fortabt, at skulle forholde mig til at jeg var syg, at sygdommen PCO nu var en del af min hverdag. Det gav mig mange svar på situationer i mit liv, så som manglende menstruationer. På det her tidspunkt i mit liv var det ikke unormalt at mine menstruationer kun kom 2 gange årligt og nu havde jeg fundet svaret, men det gav mig også endnu flere spørgsmål. Hvad i al verden skal man stille op med en diagnose der ikke kan kures? Min krop har alle dage været en stædig sag, P-piller og hormonpiller var udelukket da det forsager væskeophobning. Hvad fan´gør man så?

Google blev min aller bedste ven, og de forskellige alternative måder PCO kunne håndteres væltede ind! Uden at vide hvad kunne fungere, havde jeg desperat brug for hjælp. Min smukke veninde Sol kendte en sej kvinde som selv havde PCO og kunne hjælpe mig! Da Camilla kom ind i mit liv, var hun som en engel sendt fra himlen – både hende og Sol’s opbakning gjorde en kæmpe forskel i mit liv! Jeg lærte igennem Camilla’s kostplan og møder med hende, at det er muligt at spise sig ud af sygdommen, at jeg ville få et normalt liv som velfungerende kvinde! Det var begyndelsen på min LCHF livstil!

LCHF er kort for Low Carb High Fat og er et udtryk for, at man spiser en kost, der indeholder få kulhydrater og meget fedt. Det vil sige jeg ikke spiser gluten og sukker, men til gengæld spiser jeg mig rask og fri for PCO. Med ønsket om at være en velfungerende kvinde, ser jeg LCHF livstilen som en nødvendighed. Jeg kan ikke tåle sukker og gluten, de to ting gør mig syg!

Som PCO kvinde er det svært at blive gravid, faktisk skal største delen af os på fertilitetsklinik. I mit tilfælde har jeg været proppet med medicin i mange år i forbindelse med min nyre + cyster på æggestokken, så beskeden var temmelig klar. Jeg skulle ikke forvente at graviditet ville være nemt, og så frem om det overhoved var mulig! Derfor har det ikke været en del af min plan, at jeg skulle blive mor. Med troen om at det ville blive en hård process for at blive gravid, var det nemmere bare at fokusere på karriere, rejser og leve livet! Det kom som et chok for både Tobias og jeg, da 4 forskellige graviditetstest var positive! Jeg gik fra ikke at tænke tanken, til pludselig at være gravid. Det var aldrig et alternativ at få en abort – det var og er en magisk gave!

Hvis du fejler samme sygdom som jeg, så husk hvor der er vilje er der vej!
Sygdommen definere ikke hvem du er, dine handlinger gør 🙂
Du er meget velkommen til at sende mig en email på signe@signemorkebergsjostrom.com,
hvis du ønsker at komme i kontakt med Camilla som hjalp mig uendeligt meget!

above-copenhagen-lookbook-released12

6 kommentarer

 • Rebeca

  Jeg har også PCO, og ser det ( som det vist også mest er defineret som) som en hormonforstyrrelse, i stedet for en decideret sygdom. Jeg ved godt, man har forskellige grader af det, og nogle har det værre end andre. Men jeg synes, jeg har nemmere ved at håndtere det, ved ikke at se det som en decideret sygdom. Der er nogle ting, der ikke er som de burde være, men fordi man selv kan gøre så meget med kost og motion, synes jeg ikke, jeg vil definere det som, at jeg har en sygdom. Jeg ved også man håndterer ting forskelligt, men jeg har flere veninder der har det, og det er dem som siger ‘Jeg har den her sygdom’, som har det sværrest ved det. Dem som ser det som forstyrrelse, tager det ikke lige så slemt. Men det er jo bare i min kreds.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tror vi alle ser det på hver vores måde. For mig har er det en sygdom, da jeg var nød til enten at få piller eller ændre min livsstil for at have det godt. Men du har det måske anderledes i dit forløb 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebeca

   Ja, og det skal vi også kun. Jeg blev også sat på metformin men jeg fik det simpelthen så dårligt af det, at jeg ikke synes det var det værd. I stedet valgte jeg at leve fuldstændig efter det, og nu har jeg det glimrende. Men alligevel ser jeg det ikke som en sygdom.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • PCO er en svær sygdom fordi der er ingen der reelt set taler om den.

  Det er så magisk at børn kommer når de skal til lige dem der skal have dem.

  Tak for dine ord <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg fik helt kuldegysninger af at læse dit indlæg 🙂 Hvor er det fantastisk og dejligt, at graviditeten kunne lykkes trods alle odds, var imod dig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIRINS COPENHAGEN & BODY SCRUB