SKAL JEG SIGE FARVEL TIL MIT ELSKEDE FREDERIKSBERG? – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
SKØNHEDER FRA ALFIE'S FODSPOR

SKAL JEG SIGE FARVEL TIL MIT ELSKEDE FREDERIKSBERG?

IMG_6300

Der er tusind tanker som løber igennem mit hoved!
Vores bolig situation er fantastisk til to mennesker og en lille hund, eller lad mig om formulere sætningen og sige området er fucking awesome til by-elskende mennesker som Tobias og mig. 3 min. gang fra Frederiksberg centret, en ejerlejlighed på små 50 kvm, nyt køkken, stort skønt badeværelse og fed ny altan. Der er intet at sætte en finger på, hvis jeg ikke skulle føde om 4 mdr’s tid!

Det er ingen hemmelighed at det bliver temmelig klemt når vi lige om lidt skal være forældre. Vi har ingen døre i lejligheden og jeg har altid elsket ingen-døre konceptet når vi kun er to, det er luftigt og uden begrænsninger, men sagen ændre sig jo lidt når babyen kommer. Dét med at én af os kan få en god nattesøvn, trods baby gråd er temmelig urealistisk! Tobias skriver sit speciale på det tidspunkt, og uden nogen steder at gå hen er han nød til at tag udfra vores hjem for at læse + skrive når jeg først har født!

Tankerne om at lede efter noget større og ønsket om at flytte væk fra Frederiksberg er kommet af to årsager. 1. Vi kan få meget mere for pengene i Københavns kommune. 2. På Frederiksberg betaler du gennemsnitligt 1000,- mere om mdr for vuggestue plads. Det økonomiske aspekt sammen med kvm betyder sgu noget! Alene vuggestuepladsens økonomiske forskellighed fra kommunerne er det 12.000 årligt, og det betyder mindst én ekstra fabulous ferie om året. Det betyder også at vores datter kan få sit eget værelse og jeg kan få mit eget kontor, at vi kan få spise plads frem for kontor pladser som vi har nu. Hvis jeg blot siger farvel til mit elskede Frederiksberg!

Jeg har boet i den her lejlighed siden 2009 og jeg har aldrig været god til at give slip på ting som jeg virkelig har nydt og været glad for. Men måske er det på tide at blive voksen og starte et nyt kapitel som familie! Vi kigger ihvertfald nu 🙂

8 kommentarer

 • Louise

  Jeg er ked af at sige det, men det med institutionsplads er altså ikke rigtigt. En vuggestueplads er dyrere i København end på Frederiksberg. Det er af erfaring jeg taler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh Louise det er ellers forskel på Takster for 2016 at Frederiksberg er dyrere 🙁 Kommer der noget oven i på København siden, udover hvad der står som ikke kommer på i Frederiksberg?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Jeg er rimelig sikker på den hedder 3.200 kr. på Frederiksberg i 2016 og vi giver 3.453 kr. for vuggestue, på Østerbro (som btw er et skønt sted i byen med børn

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu dobbelt tjekker jeg lige igen, den hedder 3.266 + 520 for frokost ordning på Frederiksberg, København vuggestue koster 3.454 kr. om måneden med frokost – uden frokost 2.844. Besparelsen er dog meget mindre end hvad jeg først fandt O:) På den anden side kan man få mere i tilskud på Frederiksberg, hvis du tjener under et mindre beløb end i København´s kommune, og skatten er en lille smule mindre. Jeg tror egentlig det er går plus minus op, lige pt er det kun 400,- dyrere på Frb og det vælter jo ikke et budget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uha… Vi har selv opsagt vores lille lejlighed i Aalborg og flytter til en “lille by” 15 min. kørsel fra centrum. Vi har købt hus på 155 m2. med have og det hele, for at få plads til baby.

  Jeg kender desværre ikke så meget til Sjælland og København, men ved min kærestes kusine som også venter barn, kigger på noget på Amager 🙂

  / Liselotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ole Møgdahl

  Amager.. Ved godt det måske ik er sagen.. Men der er mange hyggelige steder.. Tæt på metro.. Lege pladser.. Stranden til gå turer.. Parken.. Kunne forsætte.. Ik mlndst så er det billigt.. Jeg giver 4500 for 87 m2. 4 værelser.. Og det er indkl varme. Internet..
  Ud over det er det gode institutioner.. Samt en pris der er til at betale…. Også er man jo tæt på alting… Hvis man bruger metroen…

  Heeeeps bom bom..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Østebro kan anbefales – børnevenligt, gode institutioner og legepladser – og stadig lige midt i det hele :blush:

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SKØNHEDER FRA ALFIE'S FODSPOR