HUDLØS ÆRLIG – EN AF MINE STØRSTE UDFORDRING – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
FAUX FUR FAVORITTER PÅ UDSALG

HUDLØS ÆRLIG – EN AF MINE STØRSTE UDFORDRING

IMG_9334Jeg tager en chance og deler et meget personligt indlæg!
Vi alle har oplevet vores udfordringer i livet, nogle værre end andre – men faktummet er at det er præcis de udfordringer der er med til at forme dét menneske, vi ender ud med at blive!

Det er på tide at åbne lidt op og lad mig tag den helt ærlige snak om en af mine største udfordringer – min arbejdsskade. En snak som har været længe undervejs, en snak som få kender til men jeg har simpelthen ikke været klar til at være så hudløs ærlig. Sorry!

Jeg var nyuddannet brændende pædagog i 2008, fuldstændig høj på at have gennemført min bacheloruddannelse og et inderligt ønske om at gøre en forskel i unges liv. Det var særligt de unge som havde oplevet modgang og utallige gang var blevet misforstået, som fik al min opmærksomhed. At gøre en forskel, som gør en forskel i et andet menneskes liv – og jeg nød det! Jeg havde under min bacheloruddannelse arbejdet med unge i byens ungdomskub, og draget af min nye titel som udd. pædagog, tog jeg jobbet som en del af gadeteamet i nabobyen! Her blev jeg en arbejdsaften overfaldet af den mandlig arbejdskollega jeg havde vagt med, et overfald som resulteret i en akut indlæggelse, 3 brækkede riben + et brud på nyren. Yes jeg var medtaget, og de indre blødninger var intet i forhold til hvordan mit sind reageret på situationen. Jeg var direkte ødelagt, uden at vide hvem jeg selv var – Overfaldet var af seksuel grad og som kvinde kan du selv forstille dig de følelser af intet-hed jeg mærkede.

Det er et tidspunkt i mit liv som var rigtig hård!! Jeg gik fra at leve et fuldstændig normalt liv, til at min hverdag handlede om fagforeningen ( som var guld værd ) arbejdssskadestyrrelse, politi, kommunen og krisepsykologer. Alt hvad jeg kendte til var ændret på blot et øjeblik – og det ville aldrig blive det samme igen!!

PTSD (Posttraumatic Stress Disorder) i den værste grad + personlighedsændring ved katastrofal oplevelse, blev dommen af den oktober aften på arbejde. De fortalte mig at jeg aldrig ville vende tilbage på arbejdsmarked, og snakken om førtidspensionist var for mig utålig at høre om. Jeg var slet ikke gammel nok til at se mig selv som førtidspensionist, og trods jeg vidste at det ville være en virkelig hård kamp, så ville det ikke være her at jeg bare lod mig selv forsvinde!!! Intet menneske skulle have retten til at ødelægge mit liv!! Med en af de højeste arbejdsskade udbetalinger for PTSD, begyndte en lang og sej kamp!

At være en stærk kvinde, bliver sgu sat på prøve igennem livets udfordringer. En virkelig lang process var startet og min egen tilflugt var den kreative verden, mit selvskabte univers af at skabe smukke ting. Ja, jeg købte mit første kamera i denne periode, uden at vide at det ville blive min levevej, min karriere og min store kærlighed. Jeg fordybede mig i timevis, her kunne jeg intet føle. Hvis du skulle være i tvivl har jeg grædt utallige tårer og mit frirum fra følelserne var den kreative verden. Det skal ikke være en hemmelighed at PTSD er en voldsom omgang og ingen dans på roser! Men det er IKKE umuligt at blive hel igen 🙂

Den dag i dag, kigger jeg tilbage med en mærkeværdig form for taknemmelighed. Jeg ville selvfølgelig aller helst have været foruden alt det hårde og voldsomme, men havde det ikke sket så ville mit liv højst sansyneligt stadig have forgået i min barndoms-by, hvor jeg måske stadig have været sammen med min barndomskæreste, meget muligt havde levet et liv hvor jeg aldrig rigtig havde været lykkelig – jeg havde nøjes, fordi det havde været det trygge og sikre valg i livet. Jeg ville nok havde været en kylling!! Hvor jeg derimod, den dag i dag er inderligt lykkelig, jeg lever af min dybeste selvskabte verden, en passion hvor jeg hverdag kan skabe og venter det lækreste lille kærligheds-væsen. Trods det har været fucking hårdt, så har det fanme lært mig meget!

Grunden til jeg deler alt det her med dig, er med håbet om at dele budskabet: Trods alt omkring os ind i mellem ser sortest ud, så hvor gud lukker en dør åbner han altid et vindue! Der er noget bedre for os der ude, og du kan gøre lige præcis hvad du ønsker i dit liv! Lad aldrig nogen fortælle dig, at noget i verden er umuligt – du kan præcis hvad du selv vil!!!

Jeg håber ikke at det er et FOR personligt indlæg, men den hudløse sandhed skal ind i mellem frem. Og trods jeg lever et liv hvor jeg deler mange aspekter af mine hverdage, så har jeg, som så mange andre også mine udfordringer og kæmpet mine kampe – intet liv er altid rosenrødt 🙂 Og med livets knytnæver har vi altid et valg, vi kan hvad vi vil!

above-copenhagen-lookbook-released12

27 kommentarer

 • Britt

  Du er et super strækt, kreativt og smukt væsen, søde Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britt

  Du er et super strækt, kreativt og smukt væsen, søde Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Stor respekt herfra.
  Er ret ny følger af din blog, men ikke mindre fan af den grund! Du fremstår som en meget selvstændig og glad kvinde 🙂 At læse om sådan en forfærdelig hændelse i dit liv er meget rørende. Alt det bedste herfra!
  Det inspirere i hvert fald mig til at være min egen lykke smed 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak Maria :142: Det varmer mit hjerte meget!!! Jeg er skam lykkelig og glad, men har også følt smerte og modgang :relieved: Og ja, vi alle er vores helt egen lykke smede! :kissing_heart:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britta (studieveninde)

  Husker tydeligt din nedtur. Kæmpe respekt for dit seje og stærke comeback. Må livet og lykke smile til dig i fremtiden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mia

  Kæreste Signe, så ufatteligt stærkt skrevet af dig, og jeg har den dybeste respekt for alt det du har været igennem og det super udvikling du har klaret…du er en stærk pige med så meget at give. Jeg siger dig selv tak for alle de super skønne oplevelser vi nåede at have sammen på danner semi, du skabte liv og glæde omkring dig!!! Og hvor er det godt du er nået til at finde din passion, som du er så ufattelig dygtig til. Vi skal desværre alle over nogle dumme bump på livets vej, nogle større end ændre, men vi kæmper os over og nogle stærke som du ser lyset på toppen og de bump gør som skrevet os til de mennesker vi er i dag!! Knus Mia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Signe

  Det er utrolig stort, og godt skrevet; min dybeste respekt!!

  Er så glad på dine vegne at du har det godt i dag, og ønsker dig, din kæreste og kommende baby en god og velsignet fremtid sammen..

  Hilsen Ulf (IT mand for Elsa Adams)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena Henneberg

  Dit hidtil flotteste, smukkeste og ægte indlæg. Tak smukke. Du er inspirerende og en gave ❤️. Kæmpe kram herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Franck

  Kære Signe
  Hvor er det en fuldstændig vanvittig situation du har været igennem. Hatten af for at du kunne finde styrken og fik kæmpet dig videre i livet, og for at dele din historie, må det inspirere og styrke andre, der måske har oplevet samme mareridt . Du er en sej, sød og ikke mindst en meget dygtig og passioneret kvinde.
  De kærligere tanker herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina :142:
   Tusind tak for dine skønne ord, det varmer virkelig mit hjerte!!! Du er mindst ligeså sej en kreativ, passioneret og skøn kvinde!!! :kissing_heart:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia Mathiesen

  Smukkeste Signe – hvor bevægende og inspirerende indlæg. Det er så stærkt og beundringsværdigt, at se hvor du er i dag, i sær efter denne beretning. Tak for det. Stort kram <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haniel

  Så ægte og smukt skrevet! Jeg er jo så heldig og have lært dig og kende og synes du er en af de sejeste mennesker jeg kender. Elsker dit gåpåmod og din indstilling til livet. Du er en inspiration for mange inklusiv mig selv! Elsker dig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Sikke et ærligt og vigtigt budskab Signe. Det gør mig ondt det du har gennemgået, jeg er sikker på, at det du har været ude for at os kvinders/pigers værste frygt.

  Det har helt sikkert været fandens svært, men hvor er du dog modig og sej at komme igennem det – plus du siger, at ingen skal bestemme over dit liv på den måde, og have den magt over dig. Det er nemlig det der skal til!!!

  Du er sej, pisse dygtig, virker så sød og rar og jeg håber alt det bedste for dig i fremtiden. Må du få alt du fortjener.

  Godt nytår.
  Kh Nanna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh Nanna tusind tak for dine meget rørende og søde ord!!! Jeg sætter virkelig pris på dem :147:

   Der er ingen tvivl om, at intet af det her har været nemt men håber på at inspirere andre som går igennem de svære perioder i livet :kissing_heart:

   Endnu engang tusind tak :147:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Signe, tak for et virkeligt stærkt indlæg.
  Fik en tåre i øjenkrogen og et smil på læben over hvor flot du har tacklet det.
  Inspirerende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha Kronborg

  Så smukt skrevet Signe! Sikke en kamp! Det er underligt, som de forfærdelige ting der sker, former os så meget- og selvom man altid ville have været foruden, er man jo her hvor man er nu, pga det. Man kan kun se fremad, og prøve at give slip! Blev helt rørt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wauw – virkelig et ærligt (på den utrolig gode måde) indlæg! Du er virkelig sej!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FAUX FUR FAVORITTER PÅ UDSALG