BLOGGERS AND PHOTOGRAPHERS – SIGNE MØRKEBERG SJØSTRØM
LOVE HOMEMADE BOUNTY

BLOGGERS AND PHOTOGRAPHERS

bloggersandphotographers

 De rettigheder som du som blogger skal være opmærksomme på!

Vi bloggere er mere eller mindre afhængige af fotografer, ja vores outfits billeder skyder ikke altid sig selv
– vi har brug for de ekstra hænder til at gøre arbejdet for os!

Det er min opfattelse at mange bloggere ikke altid er helt opmærksomme på rettighederne af de fotografier der bliver skudt af os, hvilket gør jeg skriver dette indlæg. Det er sådan at fotografen ejer alle fotografier som han/hun har skudt. Fotografens eneret til fotografiet gælder i 70 år efter fotografens død. Det vil sige at personen kan sælge, udgive og videregive alt hvad han /hun ønsker – det beskytter kunstneren. Og det beskytter ikke dig!

Dette er værd at huske i en branche, hvor vores levebrød er fotografier er intet gratis arbejde, det kan være en fotograf kontakter dig for gratis arbejde med ønsket om at opbygge sit portfolio. Det er gratis arbejde fra hans side, men han ejer fotografierne efterfølgende – Og det er værd at huske!

For at beskytte dig selv skal du have en kontrakt på skrift!
Typisk vil jeg mene at du skal have retten til at godkende alle fotografier INDEN de bliver offentliggjort, og at fotografen ikke har retten til at sælge, videregive eller udgive noget uden din accept. De fleste fotografer er ikke banditter men meget søde, men du skal stadig passe godt på dig selv, uheldet kan være ude, og det vil kun ramme én – dig!

Det er meget dyrt at stjæle fotografier, altid få lov før du lægger fotografier på din blog! 
Læs mere her

above-copenhagen-lookbook-released12

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LOVE HOMEMADE BOUNTY